Cariera

#sarcina #maternitate #concediu de odihna #concediere abuziva

5 situatii in care concedierea este abuziva

Cazurile de concediere abuziva sunt din ce in ce mai multe, iar numarul persoanelor care solicita ajutorul instantei judecatoresti pentru a rezolva o astfel de situatie a crescut foarte mult in ultimii doi ani. Iata cateva reglementari ale Codului Muncii, in ceea ce priveste concedierea, de care trebuie sa tii cont.

1. Angajatorul nu te poate concedia daca te afli in incapacitate temporara de munca si prezinti un certificat medical conform legii.

2. Daca esti gravida, angajatorul nu are voie sa te concedieze pe durata sarcinii, in cazul in care nu a luat cunostinta despre acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere sau pe durata maternitatii.

3. Nu poti fi concediat, de asemenea, nici pe durata concediului de crestere a copilului pana la 2 ani sau in cazul cresterii copilului cu handicap, pana la varsta de 3 ani.

4. De asemenea, nu poti fi concediat pe durata efectuarii concediului de odihna.

5. Nu poti fi concediat daca te afli in concediu de ingrijire a copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap pentru afectiuni intercurente, pana la varsta de 18 ani.


Sursa foto: www.reginele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea