Cariera

# secrete oameni de succes #afaceri de succes

5 secrete ale oamenilor de afaceri de succes

Intr-o lume tot mai rapida, saturata de informatii de tot felul si in continua dezvoltare, devine tot mai dificil sa-ti creezi propria poveste de succes. Absolvirea unei facultati nu-ti mai garanteaza acum nici macar un loc de munca banal, iar cand vine vorba de aptitudinile angajatului ideal, declaratiile angajatorilor sunt adesea confuze si schimbatoare. Unde sa cautam, deci, inspiratia pentru succesul personal si profesional? Secretele pot fi descoperite in povestile oamenilor de afaceri de succes.

Au invatat permanent, adesea lucruri foarte diferite. Steve Jobs, fondatorul Apple si Pixar, a declarat adesea ca nu ar fi putut crea faimosul Mac daca nu ar fi continuat sa mearga la un curs de caligrafie care il pasiona, in ciuda faptului ca abandonase facultatea cu pricina. Nu ai de unde sa stii cum te poate ajuta in viitor acel lucru care te pasioneaza acum. Din cauza asta e important sa testezi cat mai multe cursuri diferite si sa alegi ce iti place cu adevarat. Mai ales daca ai la dispozitie peste 80 de cursuri de top, online, gratuite, la doar un click distanta.

Nu le-a fost frica sa greseasca. Paradoxal, unul dintre secretele oamenilor de afaceri de succes este ascuns nu intr-o decizie initiala corecta, ci... intr-o greseala. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a renuntat la studiile sale fara a absolvi. Lui nu i-a fost frica sa-si recunoasca greseala de a alege o facultate care nu i se potrivea deloc si nici tie nu ar trebui sa-ti fie, daca vrei sa ai succes. Adesea, cel mai mult invatam din propriile erori.

Au facut schimbari. O situatie relativ comoda poate reprezenta un adevarat dezastru pe termen lung, caci renuntam greu la un lucru care ne-a intrat in obisnuinta, chiar daca nu suntem 100% multumiti. Elon Musk, fondatorul Tesla, a renuntat in ultimul moment la doctoratul in fizica la o facultate de renume, pentru a se dedica visului de a deveni antreprenor. Nu este usor sa schimbi ce ai construit pana acum, dar este aproape imposibil sa atingi succesul in doua domenii diferite, simultan. Alege drumul la care visezi!

Au facut apel si la latura lor creativa. Confruntati cu esecuri si greutati de tot felul, oamenii de afaceri de succes nu au renuntat, ci au facut apel la latura lor creativa. Adesea, ei au inovat domenii diferite fata de meseria lor initiala si au surprins permanent cu noi idei de succes. Dupa ce a fost dat afara din Apple, companie pe care o fondase, Steve Jobs a creat Pixar si a produs o serie de animatii de succes impreuna cu Disney. Nu se stie niciodata in ce nou domeniu vei activa maine, dar acum e foarte usor sa descoperi lucruri noi si sa te pregatesti rapid pentru o schimbare.

Au profitat de fiecare sansa. Se spune ca toti oamenii de afaceri de succes au avut parte de foarte mult noroc, in primul rand. Adevarul este ca acestia au stiut sa profite de fiecare sansa pe care le-a dat-o viata, sa o foloseasca in avantajul lor si pentru implinirea propriului vis. Steve Jobs a profitat de un curs interesant de caligrafie pe care il urma la o facultate nepotrivita. Acum e mult mai usor sa inveti si sa alegi cursul potrivit, care iti poate schimba viitorul: link-urile de mai sus iti pun la dispozitie noi cursuri de top Eurocor, usor de urmat online, chiar de acasa, gratuit. Tu vei profita de aceasta sansa?

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea