Cariera

#antreprenor #afacere #investitie #spirit de echipa #antreprenor de succes

5 lucruri care te ajuta sa devii rapid un antreprenor de succes

Uneori, talentul si perseverenta nu sunt de ajuns pentru a deveni un antreprenor de succes. Potrivit editiei online a revistei Forbes, secretul sta in studierea obiceiurilor celor care au reusit in domeniu, de aceea iti propunem o lista de cinci astfel de deprinderi pe care ar fi bine sa ti le insusesti pentru a avea succes in afacerea ta.

1. Studiaza-le mentalitatea, nu actiunile

Una dintre marile greseli ale persoanelor care se apuca de afaceri este ca se uita la ceea ce au facut alti antreprenori si incearca sa ii copieze. Potrivit lui Paul B. Brown de la Forbes, trebuie sa te intereseze cum gandesc si cum actioneaza acestia, nu rezultatul muncii lor.

2. Descopera ce lipseste pe piata

Inainte de a incepe o afacere, este necesar sa determini carei categorii de clienti te-ai putea adresa. De aceea este necesar un studiu de piata, o estimare bazata pe nevoia consumatorilor pentru produsul pe care tu iti doresti sa il oferi. Abia atunci poti sa demarezi afacerea propriu-zisa.

3. Nu iti propune sa te imbogatesti

Esecurile rasunatoare au loc tocmai atunci cand antreprenorii viseaza ca ideea lor ii va transforma in oameni bogati. Profitul nu apare peste noapte, iar averea se acumuleaza in ani in sir, de aceea este o greseala sa iti setezi obiective financiare nerealiste intr-o perioada foarte scurta de timp.

4. Nu investi mult la inceput

Atunci cand incepi o afacere, este o alegere inteleapta sa nu investesti foarte multi bani la inceput. Pe de-o parte nu vei ramane cu foarte multe datorii sau fara economiile de-o viata daca esuezi, iar pe de alta parte vei avea posibilitatea sa testezi piata si sa risti fara a fi nevoie sa pierzi mult.

5. Demonstreaza ca ai spirit de echipa

Poti sa iti conduci singur afacerea, insa este nevoie sa le oferi si angajatilor tai libertatea de miscare de care au nevoie pentru ca business-ul tau sa prospere. Sigur, toate deciziile importante vor trece pe la tine, insa faptul ca arati ca ai spirit de echipa ii va incuraja pe cei care lucreaza alaturi de tine sa gandeasca mai eficient.

Sursa foto: probloggingsuccess.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea