Cariera

#afaceri online #afaceri

5 idei de afaceri online

Internetul este in prezent unul dintre cele mai bune canale de vanzari si putem spune, de fapt, ca este cel mai profitabil mod de a face afaceri, din lume.

In mediul online, au inceput companii care astazi sunt considerate „imperii economice”. Si, tot acolo, au aparut diferite idei de afaceri originale si chiar profesii care erau de neimaginat in urma cu un deceniu. Dar...daca va imaginati ca totul e roz, aflati ca lucrurile nu stau chiar asa. Pentru ca o afacere online sa functioneze,  trebuie sa depunem efort si sa fim perseverenti.

Ideile pentru demararea unor afaceri online, de mai jos, pot fi puse in practica, atat din perspectiva unui antreprenor persoana fizica, la inceput de drum, cat si din perspectiva unei companii.

1. Porniti o afacere de comert electronic

Din fericire, in prezent, nu exista doar o singura modalitate de a demara o afacere de comert electronic. Puteti opta pentru Amazon FBA (Fulfillment by Amazon), dropshipping sau fabricarea completa a propriilor produse si vanzarea lor pe propriul site web.

Dropshippingul este o optiune buna pentru incepatori, deoarece nu trebuie sa livrati comenzile. Dropshippingul este un proces in care iti creezi un magazin online ce comercializeaza o anumita categorie de produse; clientul comanda un produs din magazinul tau online, tu preiei comanda si o transferi mai departe furnizorului; acesta se va ocupa sa ambaleze si sa livreze produsul catre client in numele magazinului tau. Comerciantul cu amanuntul trebuie doar sa genereze comenzi online si sa trimita informatiile de expediere catre angrosist. Practic, un furnizor face produsele si tu iti pui logo-ul pe ele, cand cineva le cumpara prin tine. Pentru idei de afaceri dropshipping, trebuie mai intai sa faceti cateva cercetari de piata si sa identificati produsele care au cerere mare.

2. Vindeti produse imprimate personalizate

O alta optiune pentru comertul electronic este crearea unui brand si vanzarea de produse personalizate: tricouri, cani, autocolante, genti si multe altele. Exista o multime de site-uri web care se ocupa de logistica pentru dvs. De exemplu, iata cum merge procesul cu o companie precum Printify.

Alegeti unul dintre cele peste 200 de produse pe care doriti sa le vindeti. Utilizati un generator de machete, pentru a aplica un anumit design produselor dvs. pe baza imaginilor si a graficii. Comandati mostre, pentru a va asigura ca produsele au calitatea pe care o cautati. Afiseaza produsele in propriul magazin online sau pe o platforma de comert electronic precum Shopify. Cand faceti o vanzare, produsul dvs. este pus in productie si nu trebuie sa gestionati fabricarea sau livrarea.

Pentru a reusi cu o afacere cu produse tiparite personalizate, aveti nevoie de modele excelente, un brand puternic si bune abilitati de marketing, pentru a genera vanzari.

3. Cumparati si vindeti nume de domenii

Tranzactionarea domeniilor este o tactica aproape la fel de veche ca si Internetul in sine. Numele de domeniu Insure.com a fost cumparat cu 16 milioane de dolari in 2009. Chiar daca domeniile vechi si valoroase sunt luate, in principal, daca aveti noroc puteti gasi un nume de domeniu care pare a fi ajuns la moda, pe care il puteti cumpara si apoi comercializa pentru bani in plus. Cheia este sa identificati nume de bloguri interesante, care au potentialul de a vinde ulterior. Cumparati-le cu planuri de gazduire ieftine si plasati-le intr-o licitatie.

O varianta a acestui business este aceea a cumpararii unui site web. Daca aveti „ochiul format” pentru a identifica afacerea potrivita pentru investitii, atunci puteti cauta sa cumparati un site web existent. Exista o multime de site-uri web pe internet care au un mare potential, dar au nevoie de un expert care sa faca posibila transformarea lor intr-o afacere profitabila. Cumparati un site web la un pret redus, mariti-i audienta si dezvoltati businessul pentru ca, ulterior, sa-l vindeti ulterior la o valoare mult mai mare. Preturile unui site web depind, de obicei, de traficul sau, numele domeniului, veniturile si potentialul de a creste.

4. Analiza datelor si consultanta

Va simtiti confortabil cu instrumentele de analiza precum Google Analytics si instrumentele de vizualizare a datelor precum Tableau? Intreprinderile online trebuie sa se bazeze pe date si pe analiza indicatorilor economico-financiari pentru a lua decizii informate. Analistii de date talentati, care pot intelege si „jongla” cu astfel de informatii, pot dezvolta perspective utile de afaceri. Daca sunteti grozav la analize si sinteze si aveti suficiente cunostinte de marketing digital, atunci aceasta afacere este pentru dvs. Odata ce va construiti expertiza in analiza datelor, puteti gasi joburi de analiza de date la distanta sau oportunitati de afaceri (colaborare) pe platforme precum Flexjobs. Dezvoltati-va abilitatile si puteti construi, apoi, o afacere profitabila de consultanta de date.

5. Realizati un Podcast

Podcastul este un fel de emisiune radio preinregistrata (in format audio), pe o tema anume si cu un format (1-2 moderatori cu sau fara invitati, interviu, reportaj etc.). Are mai multe episoade care pot fi foarte scurte (sub zece minute) sau foarte lungi (peste patru ore); in medie, un episod de podcast are intre 30 minute si 1 ora. Episoadele sunt usor de accesat si pot fi ascultate in ordine sau pe sarite, dupa dorinta. Cele mai multe podcasturi sunt gratuite.

Podcastul este martorul unei cresteri exponentiale. In 2006, doar 22% dintre adultii din SUA ascultau podcasturi. Acum, acest numar depaseste 75%.

Sumele care ar putea fi castigate in domeniu pot fi impresionante: lui Joe Rogan (comediant american si comentator pentru arte martiale mixte) i s-au platit 100 de milioane $ pentru a-si muta podcastul exclusiv pe Spotify.

Deci, cum incepeti? Primul pas este sa va planificati episoadele de podcast si sa obtineti software-ul si echipamentul. Apoi, trebuie sa va inscrieti pentru gazduirea podcasturilor. O gazda podcast este un serviciu care stocheaza fisierele dvs. audio si le distribuie catre retelele majore de podcasturi: iTunes, Stitcher, TuneIn, Spotify etc. In sfarsit, ultima parte este realizarea, in sine, a podcastului. Alte podcasturi au format de interviu. Mai sunt si podcasturi facute din bucatele de povesti/discursuri spuse live.

Concluzie

Aceste idei de afaceri online pot constitui doar idei pentru a obtine un venit suplimentar sau pot fi baza activitatii unei firme. Depinde de dumneavoastra cat de mult vreti sa va extindeti.

Sursa: pixabay.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea