Cariera

5 greseli de evitat cand cauti job

Economia in Romania da semne de revenire, astfel perspectivele unor noi locuri de munca incep sa se imbunatateasca. De fapt, potrivit unui sondaj, comiterea urmatoarelor cinci erori ar putea sa-ti reduca sansele de a obtine un interviu.

Deasemenea, daca nu intreprindeti oportunitati de dezvoltare la locul actual de munca, trebuie sa acordati 3 minute de lectura acestui articol. Ganditi-va la jobul mult visat si acordati timp ofertelor de munca actuale. Vizualizeaza cum se face o cerere de demisie si un CV europass.

O greseala pe care o fac solicitantii de locuri de munca este sa foloseasca acelasi CV generic si scrisoarea de intampinare pentru fiecare oportunitate. De fapt, 54% dintre solicitantii de locuri de munca nu isi personalizeaza CV-ul pentru fiecare angajator. CV-ul dvs. ar trebui sa fie adaptat pentru a se potrivi cu descrierea postului, care poate fi facuta prin introducerea cuvintelor cheie utilizate in postarea postului care se potrivesc cu experienta dvs.

Continutul CV-ului nu este singurul lucru care necesita personalizare. Adresarea generica a scrisorii dvs. de intampinare nu va atrage atentia managerului, insa daca o veti personaliza scrisoarea de intentie va spori sansele cu privire la concurenti. Potrivit studiului, 84 la suta dintre solicitantii de locuri de munca nu afla numele managerului de angajare pentru a personaliza cererea. Cu toate acestea, a face o mica cercetare si a aplica direct managerului de angajare le arata ca sunteti cu adevarat interesat de jobul solicitat.

Scrierea unui CV si personalizarea acestuia este destul de dificila, astfel incat adaugarea unei scrisori de intampinare personalizate este probabil ultimul lucru pe care doriti sa il faceti. (Nu este de mirare ca 45 la suta dintre solicitantii de locuri de munca nu includ o scrisoare de intampinare alaturi de CV-ul lor).

Recrutorii sunt adesea inundati cu CV-uri pentru pozitii deschise, astfel incat verificarea nu este obligatorie, de fapt, foarte multe CV-uri ajung sa nu fie citite.

Trimiterea unei note de multumire dupa un interviu pare un pas evident, insa 57% dintre solicitantii de locuri de munca nu o fac, potrivit sondajului. Nu numai ca angajatorii se asteapta sa primeasca unul, dar va ofera sansa de a va reitera de ce sunteti persoana care ocupa acest loc de munca.

Este, de asemenea, o oportunitate de a evidentia ceva pe care poate ati uitat sa il mentionati in timpul interviului. Indiferent daca este prin e-mail, posta sau ambele, trimiteti multumiri tuturor celor cu care ati intervievat si faceti acest lucru in timp util.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea