Cariera

# noroc cariera #cariera #trucuri

4 trucuri care te vor ajuta sa ai noroc in cariera in 2020

Pentru ca sfarsitul anului se apropie rapid, este usor sa te simti coplesit de activitatile din aceasta perioada. Sarbatorile sunt de multe ori cea mai aglomerata perioada a anului si presiunea isi face simtita prezenta. Ultima luna a anului este momentul principal pentru a privi inapoi la precedentele 12 luni si a stabili obiective pentru urmatoarele 12.

Examineaza ultimele 12 luni

Cel mai bun lucru la sfarsitul anului este ca esti deja pregatit pentru a face o analiza. Cel mai probabil incepi sa te gandesti la ce ai facut tot anul. La fel cum reflectezi asupra vietii personale si a obiectivelor stabilite, ar trebui sa faci la fel in cariera si in afacerile avute.

Cand analizezi, aruncati o privire atat spre partea buna, cat si spre cea rea. Verifica locul in care te afli in cariera si vizualizeaza locul in care vrei sa fi, evalueaza ce a decurs bine profesional si domeniile in care poti face schimbari. Solicita feedback managerilor si colegilor.

Construieste planul pentru urmatoarele luni

Dupa ce ai analizat, este timpul sa transformi concluziile in actiune. Acea actiune se prezinta sub forma stabilirii obiectivelor. Creaza un obiectiv larg pentru intregul an, plus obiective mai mici care sa te ajute sa atingi obiectivul principal. De acolo, creaza o prezentare a modului in care vei atinge aceste obiective, cand trebuie atinse si modalitatile prin care te poti asigura ca pui planul in aplicare.

Obiectivele se pot schimba de-a lungul anului din mai multe motive. Poate ca ai decis sa schimbi locul de munca sau ai primit o promovare neasteptata, sau poate ai fost concediat. Obiectivele tale nu ar trebui sa ramana la fel daca circumstantele s-au schimbat.

Curatarea mailului

Un mail plin este unul dintre cele mai stresante momente cand vine vorba de activitatea ta. Poti face curatenie in mail pentru inceput. Parcurge cu atentie mesajele tinand cont de doua lucruri - este urgent si poate fi sters? Raspunde imediat la orice mesaj urgent si elimina toate mailurile de care nu ai nevoie.

Nu lasati curatarea urmatoarelor mailuri pana la sfarsitul anului urmator. Programeaza un moment pentru a curata casuta de mail o data pe luna sau cel putin o data pe trimestru.

Finalizeaza cat mai multe sarcini mici

Cu cat poti face mai multe sarcini mici inainte cu atat vei fi mai bine in noul an. Dureaza 20 de minute in plus pentru a raspunde la e-mailuri sau pentru a adauga cateva file intr-un dosar. Este important sa fii organizat cand faci toate aceste mici lucruri. Grija fata de aceste sarcini te asigura ca incepi anul cu lucruri mari. Cu alte cuvinte, nu amana si nu lasa micile taskuri pana in ianuarie. Da, acest lucru este mult mai usor spus decat facut, dar este si cel mai important.

Daca vrei sa iti pregatesti de acum terenul pentru anul viitor, acorda-ti timp pentru a finaliza fiecare dintre aceste sarcini. Le poti programa pe intreaga luna sau le poti aborda pe toate intr-o singura zi, in functie de nevoile proprii. Completarea lor este tot ce conteaza!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea