Cariera

#formare profesionala #somaj romania #programe de formare profesionala #cursuri someri

4.000 de romani vor participa la programe de formare profesionala gratuite

Aproape 4.000 de romani fara loc de munca vor urma, in luna mai, programe de formare profesionala gratuite.

Cele mai multe cursuri urmand sa fie organizate in Dolj, Brasov, Mures, Braila si Vaslui, a anuntat, luni, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

ANOFM va organiza, luna viitoare, 103 programe de formare profesionala pentru 3.937 de persoane care beneficiaza, conform legii, de servicii de formare profesionala gratuite, organizate de agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca si agentia municipiului Bucuresti.

Cele mai multe cursuri, cu un numar mare de participanti, vor fi organizate in Dolj (pentru 224 persoane), Brasov (196), Mures (196), Braila (168), Vaslui (158).

Meseriile cele mai solicitate sunt cele de operator introducere validare prelucrare date (358 persoane), inspector (referent) resurse umane (298), bucatar (273), lucrator in comert (242), ospatar (vanzator) in unitati de alimentatie (220), agent paza si ordine (157) si frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist (135).

Numarul somerilor a scazut in martie cu 19.325 persoane fata de luna anterioara, la 454.541 persoane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea