Cariera

#cariera #profesii #oportunitati porfesionale

3 mituri despre cariera pe care nu trebuie sa le iei in seama

Alegerea carierei este un proces dificil pentru multi dintre tinerii absolventi si, de multe ori, acestia se afla in fata unei dileme. Alegerile nu sunt usoare, insa traseul pe care il vor urma trebuie privit cu seriozitate. Exista anumite mituri legate de cariera, care ar trebui contracarate, noteaza Forbes, citat de portalhr.ro.


1. La 20 de ani nu prea conteaza ce faci

Varsta de 20 de ani este una la care trebuie sa iei decizii importante in ceea ce priveste locul de munca si poti accepta unele oportunitati care vor conta pe parcursul carierei profesionale. De aceea, mitul conform caruia nu conteaza ce faci este profund gresit.

2. Descopera cariera perfecta si apoi profeseaza

Desi multi tineri cred ca mai intai trebuie sa descopere ce le place sa faca, inainte de a incepe sa profeseze, este bine, totusi, sa exploreze unele oportunitati profesionale, intrucat astfel ar putea ajunge mai aproape de ceea ce cauta sau cred ca isi doresc.

3. Poti face ceea ce vrei

Entuziasmul de la inceput de drum te poate indeparta, uneori, de la realitate. Pentru a avea o cariera de succes este important sa iti cunosti bine abilitatile si sa constientizezi obiectivele pe care vrei sa le realizezi. Nu tot ceea ce iti doresti poate fi potrivit pentru tine.

Sursa foto: doanhnhansaigon.vn

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea