Cariera

# indatoriri #sarcinile suplimentare #refuz sarcini #raspuns negativ

3 metode prin care poti refuza sarcinile suplimentare la job, fara a fi dat afara

Daca sefii te incarca cu sarcini din ce in ce mai multe, iar acest lucru te face sa devii din ce in ce mai stresat, jobul devenind o corvoada pentru tine, trebuie sa stii ca exista cateva metode la care poti apela pentru a refuza diplomatic aceste indatoriri suplimentare. Iata cateva astfel de metode.

1 Initiaza o discutie directa cu seful

Daca simti ca nu mai poti face fata sarcinilor la locul de munca, iar seful tau insista sa iti mai dea de munca, una dintre cele mai bune metode de a le refuza este sa initiezi o discutie cu seful tau, in care sa ii explici respectuos ca nu poti face fata unui volum atat de mare de munca. Din dialog trebuie sa reiasa ideea ca deja ai acceptat foarte multe sarcini, desi acestea nu erau specificate in fisa postului.

2 Foloseste-te de situatii concrete

Pentru a fi convingator, nu folosi termeni generali precum "muncesc prea mult", ci exemplifica nemultumirile tale prin situatii concrete, precum momentele in care ramai peste program sau muncesti de acasa.

3 Invata sa spui "nu"

O alta metoda care te ajuta sa scapi de sarcinile suplimentare este sa inveti sa raspunzi negativ solicitarilor, insa prin formulari pozitive, precum "trebuie sa rezolv si un proiect pana la ora 16, care vreau sa iasa perfect".

Sursa foto: feminis.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea