Cariera

#loc de munca #rutina #pasivitate #fisa postului #fraze de evitat

3 lucruri pe care nu trebuie sa le spui la locul de munca

Sansele de promovare si de afirmare la locul de munca pot scadea drastic in cazul in care angajatul nu utilizeaza un limbaj adecvat, scrie Forbes.com. Darlene Price, autoarea cartii "Bine pus! Prezentari si conversatii care dau rezultat", a intocmit o lista cu frazele sau expresiile care ar trebui evitate la locul de munca.

"Nu ma priveste pe mine" este o expresie care poate afecta siguranta locului de munca. Astfel, sunt sanse mari ca angajatorul sa nu-l pastreze pe cel care se rezuma strict la fisa postului, preferandu-i pe cei care sunt dispusi sa lucreze in plus si sa ofere o mana de ajutor in situatiile speciale.

Darlene Price atrage atentia ca trebuie evitata si expresia "Nu e corect", care denota descurajare si pasivitate din partea angajatului care o rosteste.

De asemenea, se recomanda ca angajatul sa nu foloseasca afirmatia "Intotdeauna am facut asa". In acest fel, el subliniaza rutina si obiceiurile vechi practicate in firma la care lucreaza in fata unui superior nou, care si-ar dori mai degraba alte solutii, mai eficiente.

Sursa foto: prestonbailey.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea