Cariera

#mers #hr #nesiguranta #interviu angajare #contact vizual #greseli angajare #recrutori

3 greseli pe care trebuie sa le eviti in primul minut la interviul de angajare

Angajatorii isi pot face o impresie despre tine inca din primul minut in cadrul unui interviu de angajare. Limbajul nonverbal poate spune multe despre tine, de aceea trebuie sa fii foarte atent la conduita si la gesturile tale. Pentru a face o impresie buna la interviul de angajare inca din primul minut, iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa ajungi pe lista favoritilor.

1 Nu uita sa zambesti

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac candidatii la un interviu de angajare este faptul ca se lasa coplesiti de emotie si stres, uitand sa mai zambeasca, lucru obligatoriu in cadrul unui interviu. O mina stresata sau contemplativa le poate crea recrutorilor impresia de nesiguranta.

2 Ai grija la mers

Un alt factor care poate indica nesiguranta este mersul tau. Daca ai un mers ezitant, recrutorii isi vor da seama din prima clipa ca nu esti stapan pe tine. Daca ai o atitudine verticala si un mers sigur, cu siguranta le vei inspira incredere angajatorilor.

3 Pastreaza contactul vizual

Recrutorii sunt obisnuiti cu regulile din manualele de HR, unde se noteaza ca evitarea privirii inseamna neincredere in fortele proprii. Asadar, chiar daca esti o fire emotiva, incearca sa mentii contactul vizual cu angajatorul.

Sursa foto: vrem-frate.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea