Cariera

#sarcina #expresii sef #expresii de evitat #rigiditate

3 expresii pe care nu trebuie sa i le spui sefului

Atunci cand te afli intr-o discutie cu seful tau despre o anumita problema sau sarcina pe care o primesti la locul de munca, trebuie sa ai mare grija la cuvintele si replicile pe care le folosesti. Daca nu stii sa fii diplomat si pertinent in limbaj, poti ajunge rapid pe lista neagra a acestuia. Iata cateva expresii pe care trebuie sa eviti sa i le spui sefului.

1 Nu e datoria mea

Daca un coleg sau seful iti cere ajutorul, nu folosi niciodata replica "Nu e datoria mea" sau "Nu e treaba mea". Prin aceste expresii nu vei face decat sa iti arati dezinteresul fata de munca si sa ignori faptul ca succesul celorlalti reprezinta, de fapt, succesul intregii echipe.

2 Sa fiu sincer...

Imediat ce ai inceput o fraza cu expresia "Sa fiu sincer...", inseamna ca, la un moment dat, ai ascuns adevarul sau esti pe cale sa transmiti un aspect negativ. Asa ca incearca sa eviti aceasta expresie.

3 Asa am facut intotdeauna

Aceasta replica nu va face decat sa transmita faptul ca esti o persoana conservatoare, incapabila sa se adapteze la situatii noi, asa ca ar fi bine sa eviti aceste patru cuvinte daca ai o discutie cu unul dintre superiorii tai.

Sursa foto:  cariereonline.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea