Cariera

#munca #job #concediere #disponibilizare

17 semne ca iti pierzi locul de munca

Perioada economica dificila aduce surprize neplacute pentru angajati: daca astazi te consideri norocos pentru ca de munca, maine este posibil sa fii concediat. Fii intotdeauana prevazator si anticipeaza momentul concedierii tale, pentru a gasi din timp o solutie. Iata cateva semne care iti arata ca urmeaza sa iti pierzi locul de munca.

 

1 Esti exclus atunci cand vine vorba de sedinte la care obisnuiai sa participi, seminarii , traininguri sau workshopuri de perfectionare.

 

2 Managerul tau te ignora, nu acorda atentie muncii si rezultatelor tale sau iti ofera de la un timp feedback negativ, fara sa te incurajeze sau sa iti propuna solutii pentru rezolvarea situatiei.

 

3 O parte din sarcinile tale sunt preluate de catre alti colegi de la care se asteapta rezultate mai bune.

 

4 Seful tau are o atitudine ostila fata de tine, te critica si ai impresia ca nu mai stii ce sa faci pentru a-i intra in gratii.

 

5 Seful nu iti mai ofera informatiile necesare de care ai nevoie sau pe care ceilalti din echipa deja le-au aflat.

 

6 Pozitia ta este oferita altcuiva, iar tie ti se atribuie sarcini care nu vizeaza promovarea sau dezvoltarea ta, ci nu au legatura cu nimic din ceea ce ai facut pana acum sau reprezinta o pozitie inferioara fara de pozitia detinuta anterior.

 

7 Nu ai mai primit de mult o marire de salariu sau bonusuri pentru realizarile tale.

 

8 Ai facut greseli destul de grave in ultimul timp la locul de munca, iar seful tau si-a schimbat atitudinea fata de tine.

 

9 Ti se stabilesc obiective care sunt imposibil de atins, ti se ofera proiecte si taskuri care depasesc cunostintele tale insa in acelasi timp, nu beneficiezi de asistenta necesara penru a-ti face treaba pana la capat.

 

10 Managerul tau este inlocuit cu altcineva, care doreste sa faca schimbari atat in ceea ce priveste echipa de oameni, cat si metodele de management.

 

11 Compania trece prin dificultati financiare si a inceput deja sa reduca din personal.

 

12 Departamentul in care lucrezi sufera deja restructurari sau inregistreaza scaderi de profit.

 

13 Compania incearca sa gaseasca solutii pentru a-si desfasura activitatea folosindu-se de cat mai putin personal, chiar daca asta inseamna eliminarea unor departamente sau inlocuirea muncii umane cu noi tehnologii.

 

14 Firma pentru care lucrezi se uneste cu o alta companie, inchide din filiale sau este vanduta si preluata de altcineva.

 

15 Ti se recomanda sa iti iei concediu fara plata.

 

16 Descoperi ca postul tau este scos pe piata de munca.

 

17 Seful tau paraseste compania.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea