Cariera

#statistica #romani #locuri de munca #strainatate

11% dintre romanii care lucreaza in strainatate au sub 24 de ani

11%  dintre romanii care pleaca in strainatate pentru a-si gasi un loc de munca au varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani, se arata intr-un sondaj realizat de Tjobs citat de realitatea.net.

Totusi, majoritatea romanilor care pleaca la munca peste hotare sunt barbati casatoriti, au peste 35 de ani, proveniti din zone cu rata ridicata a somajului si cu salarii foarte mici. In ceea ce priveste nivelul acestora de educatie, in general au studii primare , gimnaziale sau profesionale.

Potrivit informatiilor detinute de firmele de recrutare si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca , peste 70%  dintre romanii care pleaca in cautarea unui job in afara tarii sunt barbati, cei mai multi dintre ei optand pentru slujbe in agricultura, constructii, hoteluri si restaurante.

Motivele care ii determina pe romani sa isi incerce norocul in strainatate sunt  pierderea locului de munca , lipsa unui venit care sa le asigure un trai decent sau dorinta de a castiga mai bine.

Statisticile arata ca romanii au preferat in 2010 tari ca Marea Britanie si Germania.

In ceea ce priveste veniturile obtinute, acestea ajung chiar si la 7.000 - 8.000 de euro , in functie de pregatire si de postul ocupat.

Aproape un jumatate de milion de romani au aplicat in acest  an pentru un job  in strainatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea