Cariera

#angajare #angajator #loc de munca #job #cv

10 motive pentru care nu esti chemat la interviuri

Indiferent de cat de bun esti pe domeniul tau, nu vei avea niciodata ocazia sa iti demonstrezi aptitudinile daca nu ajungi la etapa interviului. Desi CV-ul tau este impresionant, se pare ca nu beneficiezi de atentia angajatorilor. Verifica daca nu esti si tu una dintre victimele celor 10 greseli pentru care nu esti chemat la interviu.

1. Trimiti CV-uri doar companiilor foarte cunoscute
 

O companie de renume poate reprezenta un loc de munca destul de tentant, insa exista suficiente alte firme de care nu ai auzit, mai mici, nou infiintate, care pot oferi oportunitati destul de interesante. Tocmai acestea se confrunta cu o lipsa de personal, pentru faptul ca nu isi fac atat de multa publicitate. Profita de acest gol si pune-ti la punct experienta profesionala, aplicand pentru o companie mai mica, insa cu posibilitati de avansare mai ofertante.

2. Nu urmaresti "instructiunile"
 

Fiecare companie are un anumit set de proceduri, valabil si pentru procesul de angajare. Poate ca mai intai trebuie sa trimiti CV-ul, apoi sa ai un interviu prin telefon, urmat de trimiterea unui mail de recomandare etc. Important este sa nu sari peste etape, pentru ca, in caz contrar, risti ca CV-ul tau sa nu ajunga in mainile persoanei potrivite.

3. Ai nevoie sa iti personalizezi CV-ul
 

Daca vei trimite acelasi CV la toate companiile, fara sa il "cosmetizezi" in functie de postul pentru care aplici, ai sanse mari ca acesta sa treaca neobservat. Angajatorul cauta din teancul de aplicatii, CV-urile care se potrivesc cerintelor. Sunt destule persoane care vor sa obtina postul respectiv, asa ca nimeni nu va sta sa iti citeasca tot CV-ul iin speranta ca va gasi ceea ce cauta.

4. Scrisoarea de intentie nu prezinta interes
 

Daca ti s-a cerut sa prezinti o scrisoare de intentie , atunci aceea va deveni, alaturi de CV, cartea ta de vizita. Este mijlocul perfect prin care poti atrage atentia, insa daca aceasta apartine banalului, nu vei obtine interviul mult dorit. Incearca sa dezvolti in scrisoarea de intentie puncte forte din CV-ul tau care pot folosi companiei respective si care iti scot in evidenta talentul si abilitatile.

5. Nu folosesti cuvinte cheie
 

In prima faza, angajatorul va "scana" CV-ul tau pentru a gasi cuvinte cheie, termeni relevanti postulului pentru care aplici. De exemplu, denumirea diverselor programe de operare pot costitui terneni-cheie. Pe cat posibil, incearca sa incluzi cat mai multe astfel de cuvinte, pentru a fi usor de localizat. Include cursuri, traininguri , premii si diplome obtinute in cariera ta.

6. Materialele tale nu sunt perfecte
 

Greselile de format sau de ortografie nu au ce cauta in materialele de prezentare ale unui profesionist. Stiai ca dupa aproximativ doua astfel de greseli, esti eliminat diun cursa pentru postul respectiv? De ce? Pentru ca i-ai dovedit angajatorului ca nu ai grija pentru detalii si nu te intereseaza prea mult modul in care te prezinti.

7. Nu stii cui sa trimiti CV-ul
 

Atunci cand redactezi o scrisoare de intentie, o poti adresa in general, oricui o va citi, insa vei atrage atentia daca vei mentiona numele persoanei care se ocupa de angajari. Daca anuntul nu contine numele acestei persoane, suna la compania respectiva si cere informatii despre angajator. Chiar daca vei ridica poate intrebari in legatura cu cererea ta, motivatia cea mai buna este dorinta ta de a primi acel job.

8. Nu ai o persoana de contact in interiorul companiei
 

Daca ai norocul sa afli de un prin intermediul unei persoane de legatura, atunci mentioneaza numele acelei persoane, pentru ca in mod sigur CV-ul tau va primi atentia cuvenita.

9. Nu revii cu un telefon dupa ce ti-ai trimis CV-ul
 

86% dintre angajatori au declarat ca aplicantii ar trebui sa revina cu un telefon dupa aproximativ doua saptamani de la depunerea CV-ului. In felul acesta, atrag prin faptul ca prezinta interes si isi sporesc sansele de a fi chemati la interviu.

10. Nu esti atat de pregatit precum crezi
 

Cu toate ca tu stii ca te poti adapta oricarei pozitii pentru care ai aplicat, acest lucru nu il va convinge pe angajator sa iti ofere postul respectiv. Daca nu ai calificarea si experienta necesara pentru un anumit job, atunci trebuie sa te astepti ca va exista o persoana inaintea ta care indeplineste conditiile respective. Incearca sa optezi pentru joburi la care pornesti macar cu studiile sau experienta necesara sau daca nu, nu te astepta sa faci imediat o schimbare de cariera.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea