Cariera

#cariere #joburi #meserii #psihopati

10 joburi care atrag psihopati

Psihopatii au tendinta sa-si aleaga locuri de munca puternice, in care se iau decizii importante. Conform specialistilor, acestia isi doresc aceste functii pentru a putea detine controlul, pentru a putea manipula si pentru a domina.

Kevin Dutton, autorul cartii "Experientele psihopatilor: Ce ne pot invata despre succces sfintii, spionii si ucigasii in serie", enumera in cartea sa zece joburi care ii atrag in mod frecvent pe psihopati. Un psihopat poate fi atras de functia de CEO (administratorul al firmei respective), bucatar, politist, jurnalist, chirurg, om de vanzari, functionar de stat, preot sau alta persoana cu functie de conducere din cadrul unei biserici. De asemenea, el isi poate dori sa lucreze in mass-media (radio sau TV).

Explicatia este aceea ca psihopatul incearca sa se impuna la locul de munca, sa submineze si sa-si distruga pe plan psihologic colegii, hranindu-si in acest fel dorinta de putere si de dominatie.

In schimb, psihopatii evita joburile care presupun empatie, relatii interumane si sentimente. Din aceasta categorie fac parte urmatoarele posturi: asistent social, infirmiera, terapeut, mestesugar, profesor, stilist, doctor, contabil, director de creatie. Totodata, sunt sanse mici ca psihopatii sa lucreze in domeniul caritabil.

Sursa foto: couriermail.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea