Cariera

#studiu #cancer #ture de noapte

Turele de noapte pot cauza aparitia cancerului

Barbatii care lucreaza in ture de noapte au de trei ori mai multe sanse sa dezvolte cancer la prostata decat cei care muncesc in timpul zilei, este rezultatul unei cercetari realizate de Universitatea din Quebec.

De asemenea, acesti angajati se pot imbolnavi si de alte tipuri de cancer, cu rate mari de aparitie a tumorilor la nivelul vezicii, plamanilor si intestinelor.

Statistica arata ca lucrul in ture de noapte afecteaza organismul prin suprimarea melatoninei, un hormon produs de glanda pineala din creier. Melatonina are rol de reglare atunci dormin si cand suntem trezi.

In momentul in care este intuneric, nivelul de melatonina creste pentru a ajuta la inducerea unui somn adanc. Nivelul maxim de melatonina se inregistreaza la orele tarzii din noapte.

Cercetatorii Universitatii din Quebec spun ca productia de malatonina este perturbata de expunerea la lumina in timpul noptii. In acest fel, organismul uman trece prin mai multe transformari care pot duce la aparitia si dezvoltarea tumorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea