Cariera

#munca #job #cariera #focus

Trucuri care te ajuta sa stai focusata pe munca atunci cand lucrezi de acasa

Multi angajatori prefera sa isi reduca costurile in primul rand cu personalul. Asadar, tot mai multe companii cer angajatilor lor sa lucreze de acasa. Pentru angajati insa, concentrarea asupra muncii in cadrul intim al caminului este mult mai mica. Iata insa cateva trucuri care te pot ajuta sa fii productiv chiar daca muncesti la domiciliu:

1. Inchide orice mijloc de comunicare social media

Daca vrei sa fii cat mai productiv muncind de acasa atunci trebuie sa te debarasezi in primul rand de retelele de socializare. Incearca ca pe perioada in care muncesti sa nu te loghezi pe Facebook. Chiar daca la inceput vei spune ca doar verifici noutatile, cu siguranta vei gasi o informatie care sa te acapareze si sa te faca sa iti pierzi rapid concentrarea si sa te reintorci mult mai greu la munca.

2. Gaseste un spatiu cat mai personal

Daca vrei sa lucrezi eficient de acasa, incearca sa gasesti un loc cat mai intim in locuinta ta, care sa fie ferit de zgomot. Fereste-te de dormitor, deoarece vei simti mereu nevoia de a te relaxa si nu porni nici televizorul. Acesta ti-ar putea distrage rapid atentia de la munca.

3. Stabileste-ti pauzele

In general, atunci cand lucrezi de acasa ai tendinta de a-ti lua mult mai des pauze, iar acest lucru afecteaza concentrarea si eficienta muncii tale. Asadar, cel mai bine este sa iti stabilesti din timp pauzele.

4. Mentine-ti calmul

De la clienti enervanti pana la problemele tehnice, lumea minunta a lucrului la domiciliu poate fi plina de surprize frustrante. Pentru a fi productiv, incearca insa sa iti mentii calmul si sa gandesti constructiv si cat mai optimist in aceste momente dificile.

Sursa foto: allwomenstalk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea