Cariera

#cariera #facultati #sanse de angajare

Topul facultatilor care iti dau cele mai mari sanse de angajare

In Romania nu se realizeaza niciun fel de prognoze cu privire la cum va arata piata muncii peste 3-4 ani. Tinerii care se inscriu in acest moment la o facultate nu au niciun reper cu privire la sansele de angajare de la momentul terminarii scolii.

Cele mai multe locuri de munca adresate absolventilor de studii superioare fara experienta sunt in domeniul IT, peste 1.400 de joburi.

Pe locul doi in topul ofertelor de angajare la nivel entry-level se afla absolventii de inginerie, cu peste 1.200 de joburi in industriile auto, telecom sau constructii la mijlocul lunii iulie.

In timp ce studentii de Automatica, Informatica sau Politehnica sunt vanati inca din timpul facultatii si ajung rapid la salarii de 1.000 euro pe luna, absolventii de psihologie, sociologie, litere sau chiar drept sunt obligati sa se reprofileze dupa terminarea facultatii daca nu vor sa intre in somajul pe termen lung.


Topul facultatilor care iti dau sanse de angajare:


IT: 1.400 joburi vacante
Inginerie: 1.200 joburi vacante
Finante: 1.000 joburi vacante
Marketing si comunicare: 930 joburi vacante
Medicina: 800 joburi vacante
Limbi straine: 780 joburi vacante
Management: 260 joburi vacante
Resurse umane si psihologie: 200 joburi vacante
Drept: 80 de joburi vacante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea