Cariera

#paul badea #indrumare tineri #prefesie #tineri #pasiune

Tinerii, indrumati sa faca din profesie o pasiune

Paul Badea, proprietarul unuia dintre cei mai importanti dealeri auto din tara sustine faptul ca tinerii trebuie indrumati sa faca din profesie o pasiune.

Paul Badea, CEO Badsi, s-a implicat in „Conferintele Bookland Evolution”, aflate la cea de-a 3-a editie, sesiunea toamna-iarna 2016. Dincolo de implicarea ca speaker in cadrul celui mai amplu proiect socio-cultural, care le ofera liceenilor si studentilor o oportunitate inedita de dezvoltare prin interactiunea directa cu personalitati marcante din Romania, Paul Badea, CEO Badsi, a contribuit la dezvoltarea mecanismului de promovare a conferintelor reprezentat de BookVader.

Cine este BookVader? Pornind de la unul dintre simbolurile Romei, "La Bocca della Verità" sau "Gura Adevarului", adus in contemporaneitate cu ajutorul personajului de film Darth Vader, Book Vader este carligul prin care proiectul Bookland Evolution isi propune sa ii atraga pe liceeni si studenti, sa ii aduca mai aproape de cultura si sa le deschida orizontul cunoasterii in ceea ce priveste viitorul lor profesional. Pentru aducerea la viata a personajului Darth Vader sub forma "Gurii Adevarului BookLand zice" au lucrat artistii Teatrului Tandarica si Paul Badea, tanarul CEO Badsi, impreuna cu echipa HUBS compusa din Sorina si Silvia. Daca in secolul al XVII-lea "Gura Adevarului" avea rol de detector de minciuni, astazi, BookVader prezice viitorul si le spune tinerilor ce trebuie sa faca pentru a atinge succesul. Nimeni nu isi pierde niciun deget daca introduce mana in gura personajului de film adus in fata elevilor, in schimb cei care o fac primesc din partea lui sfaturi utile si mesaje motivationale, inspirate din bibliografia scolara si citate de impact.

Artistii plastici ai Teatrului de Papusi au reusit sa redea cu maiestrie chipul impunatorului Vader intr-o forma usor supradimensionata, in timp ce Paul alaturi de Silvia si Sorina au pus la punct un mecanism audio prin care BookVader le vorbeste tinerilor. "Atunci cand vrei ca mesajul tau sa ajunga la tineri, mai ales la cei sub 20 de ani, trebuie ca abordarea ta sa fie 100% orientata catre ei. Solutia ca sa ii faci atenti la lucrurile importante pentru viitorul lor, dar pe care inca nu le constientizeaza astfel, este sa te folosesti de ceea ce ii atrage. Am primit cu mare deschidere provocarea organizatorilor BookLand Evolution de a pune umarul la realizarea acestui instrument care sa starneasca interes si curiozitate si care sunt convins ca ii va aduce pe elevi in fata unor speakeri de la care au ce invata. Asa a aparut BookVader. Tehnic, "jucarica" contine un Arduino si o serie de senzori care se activeaza ori de cate ori o persoana introduce mana in orificiul reprezentat de gura figurinei. La activare, acesta transmite un mesaj curiosilor care vor sa afle ce le rezerva viitorul din punct de vedere profesional sau ce anume trebuie sa faca pentru a atinge succesul. Unora chiar li se va potrivi, speram!" a declarat Paul Badea, CEO Badsi.

"In ceea ce priveste implicarea mea ca speaker in Conferintele BookLand Evolution care au avut loc recent la Bucuresti, consider ca fara carte nu poti ajunge departe, insa ceea ce invatam in scoala nu este suficient pentru evolutia unui tanar. Acesta este si unul din motivele pentru care am infiintat HUBS. Cred cu tarie ca implicarea parintilor ca mentori, sustinerea copiilor in descoperirea propriilor pasiuni, incurajarea lor sa practice aceste pasiuni si acceptarea greselilor ca forma de invatare sunt fundatia oricarei educatii solide. Eu am beneficiat de pe urma formelor alternative de educatie si imi doresc sa pot da mai departe din lucrurile pe care continui sa le invat. Nu cred ca suntem vreunul mai invatat ca celalalt, iar daca am identifica fiecare pasiunea proprie, am avea toti de la toti. Eu la o astfel de comunitate visez..." continua Paul Badea.

Proiectul cultural Bookland Evolution, prin seria de conferinte organizate pentru tinerii de 14-24 ani, ofera liceenilor si studentilor o oportunitate inedita de dezvoltare prin discutii libere, bazate pe experiente personale si interactiune directa cu profesionistii si antreprenorii Romaniei.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea