Cariera

#munca #telefon #job #cariera #sfaturi cariera #jocuri telefon

STUDIU. Vrei sa muncesti cu drag si spor? Joaca-te pe telefon!

Cercetatorii americani au descoperit faptul ca angajatii dau randament mai bun daca, in timpul programului de lucru, folosesc telefonul pentru a trimite mesaje sau pentru a se juca!

Activitatea a 72 de angajati a fost urmarita atent de cercetatorii de la Kansas State University timp de cateva saptamani. Potrivit dailymail.co.uk, acestora le-a fost masurat timpul pe care il petrec folosind telefonul in timpul orelor de munca, fie ca este vorba despre interes de serviciu, interes personal sau divertisment. Apoi, li s-a cerut sa spuna cum s-au simtit la sfarsitul zilei.

Una dintre concluziile la care s-a ajuns in urma studiului a fost aceea ca pana si doua minute petrecute utilizand telefonul mobil pot ajuta o persoana sa isi revina dintr-o situatie dificila sau stresanta. "O mica pauza pentru a folosi smartphone-ul poate fi benefica atat pentru angajat, cat si pentru organizatie", a declarat unul din cercetatori, citat de Daily Mail.

Daca si-ar petrece o ora intreaga jucandu-se pe telefon, in mod cert activitatea acestora ar fi puternic afectata, insa daca iau pauze mici si regulate pentru acest lucru, efectul ar fi chiar invers, mai arata rezultatele studiului.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea