Cariera

#femei manager #accenture #studiu

STUDIU O femeie manager la 30 de manager barbati. Cum pot reduce angajatorii inegalitatea de gen

Un studiu global arata ca, in prezent, exista doar o femeie manager la 30 de barbati manager, desi potentialul real ar fi de 84 de femei manager la 100 de barbati pe aceeasi pozitie. In aceeasi idee, studiul identifica 40 de factori care ar trebui luati in considerare de companii pentru a reduce diferentele de remunerare in functie de gen.

 

Conform unei analize Accenture, pentru a creea o cultură a egalității, organizațiile trebuie să țină cont de 40 de factori, dintre care 14 sunt decisivi. Studiul, publicat în raportul Accenture "Getting to Equal 2018", detaliază cele mai eficiente acțiuni pe care companiile le pot lua pentru a accelera progresul și pentru a ajuta la reducerea diferențelor de remunerare între femei și bărbați.

Raportul global "Getting to Equal 2018" grupează cei 14 factori de incluziune decisivi în trei categorii: leadership curajos, acțiuni cuprinzătoare și mediu de lucru propice.

Leadership curajos: femeile care avansează rapid în carieră sunt mai predispuse să lucreze în organizații cu obiective clare de diversitate. Mai exact, companiile în care echipele de management sunt responsabile cu îmbunătățirea diversității de gen au cu 63% mai multe șanse să fi avut femei în poziții de conducere în ultimii 5 ani.

Acțiuni cuprinzătoare: femeile avansează profesional mai rapid dacă în cadrul companiei există programe de networking pentru femei. Două treimi dintre femeile în ascensiune participă în programe de networking, spre deosebire de mai puțin de jumătate din femei în general.

Mediu de lucru propice: printre factorii ce contribuie la progres se numără lipsa dress code-ului și oferirea libertății și responsabilității de a fi creativ și inovator.

"Analiza noastră arată că în companiile în care există o cultură ce include factorii organizaționali care ajută femeile să avanseze, bărbații se dezvoltă și ei. Acest studiu reprezintă un mesaj puternic pentru dezvoltarea unei culturi a egalității atât de esențială pentru realizarea egalității de gen, deoarece oamenii, nu  programele, sunt cei care fac o companie să devină incluzivă și eterogenă", a declarat Julie Sweet, CEO Accenture America de Nord. 

 

Dacă toate organizațiile ar fi asemănătoare cu cele în care cei 40 de factori sunt des întalniți, pentru 100 de manageri bărbați ar fi 84 de femei manager, spre deosebire de raportul din prezent de 100 la 34; salariile femeilor ar putea crește cu 51%, până la 30.000 de dolari pe an; pentru fiecare 100 de dolari câștigați de un bărbat, femelie ar putea fi plătite cu 94 de dolari, micșorând astfel diferența de remunerație dintre sexe și ridicând câștigul total al femeilor la nivel global la 2,9 trilioane de dolari. În plus, studiul Accenture evidențiează necesitatea stabilirii de obiective clare pentru a întări cultura organizațională de incluziune.   

Sursa: Comunicatedepresa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea