Cariera

#stres #studiu #manageri #cercetatori #tulburari psihice #manageri executivi

A fost descoperit motivul pentru care managerii sunt stresanti

Managerii aflati in functii executive se numara printre persoanele cu cele mai grave tulburari psihice, sustine psihologul Adina Borta, citata de zf.ro. Motivul: modul excesiv de competitiv in care lucreaza este cel care promoveaza, de fapt, aceasta trasatura.

"Printre cei mai mari psihopati se numara si directorii executivi. Ei reusesc sa obtina performanta pentru ca au capacitatea de a intelege cum functioneaza ceilalti oameni, pe care ii pot folosi pentru a atinge scopurile companiei, fara a avea prea mare grija de ei", a spus Adina Borta.

Psihologul a mai precizat ca unul dintre cei mai mari factori de stres din mediul de afaceri este tendinta de a extinde constant dorinta de control din mediul profesional in planul familial.

Adina Borta a adaugat si ca pentru unele probleme psihologii gasesc cu greu justificari. "Spre exemplu, insomnia ne anunta imediat ca ne framanta ceva, pentru ca nu putem sa ne odihnim. Pe de alta parte, ata­cu­rile de panica sunt mai greu de justificat".

Sursa foto: bizinfolibrary.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea