Cariera

# studiu eficienta munca #studiu munca #angajati romani #cariera

Romanii, printre cei mai inventivi cand vine vorba de chiulit de la munca

Angajatii din Romania au inventat tot felul de scuze pentru a-si lua liber inca sase zile in cursul anului trecut, se arata intr-un studiu efectuat de marile firme din tara noastra. Partea buna este ca suntem sub media europeana in aceasta privinta, dar, cu toate acestea, tendinta de chiul de la munca este in crestere.

In medie, angajatii din tara noastra au bifat inca 6 zile libere in cursul anului 2014 sub scuza unor boli sau a unor probleme in familie, ducand rata absentelor de la serviciu la 2,4%. In Europa, media chiulului este de 3,5%, dar este in scadere sustin firmele care analizeaza piata muncii. La noi insa, angajatii au deprins gustul liberelor luate brusc, ridicand cu 0,9% procente media absentelor de la locul de munca in doar un an.

"Absenta de la birou este un refugiu pe care il folosesc pentru a nu fi obligati sa schimbe locul de munca", sustine unul din autorii studiului. Pagubele inregistrate de companii cu absentele nejustificate se trag in valori duble fata de anii trecuti, in 2014, dauna cauzata de chiulul unui angajat fiind de 700 de euro, fata de 330 de euro in anul precedent.

Foto: huffingtonpost.co.uk

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea