Cariera

#leadership #afacere #job #loc de munca #angajat

Strategii pentru a-ti incepe propria afacere

Niciun moment nu este mai bun decat prezentul pentru a da startul propriei afaceri. Pe langa entuziasmul si pofta de munca de care trebuie sa dai dovada, un plan bine pus la punct te va ajuta sa devii un om de succes.

 

Iata cateva strategii care te vor ajuta sa iti demarezi propria afacere:
 

 

Descopera o nisa inca neexploatata

 

Oricat de exploatat ar fi un domeniu, intotdeauna va exista ceva anume care le-a scapat din vedere chiar si marilor producatori. Pentru a avea succes, afacerea ta trebuie sa vina cu un element nou, care sa raspunda nevoilor consumatorului. Nu trebuie neaparat sa inventezi roata, ci acorda atentie detaliilor, lucrurilor mici care le-au scapat din vedere celorlalti producatori.

 

Nu amana la nesfarsit demararea afacerii

 

Daca ti-ai facut „temele” alcatuindu-ti un plan de afaceri , nu mai amana demararea afacerii. Intotdeauna vor exista rscuri si niciodata nu vei gasi momentul perfect pentru a avea afacerea proprie. Gandeste-te insa ca timpul pe care l-ai investit in punerea bazelor afacerii tale va fi irosit, pentru ca ideile de astazi nu se vor mai potrivi peste cativa ani. Fiecare domeniu evolueaza destul de rapid, asa ca daca ai pornit la drum, incearca sa mergi cu ideile tale pana la capat.

 

Iesi din conventional

 

Cuvantul „creativ” isi are locul in orice domeniu, iar gandirea creativa este cea care aduce succesul in ritmul lumii de astazi. Renunta la metodele traditionale si cauta-ti propriul drum, propriile strategii sau formule de succes. Analizeaza care sunt cele mai bune strategii de business ale afacerilor de succes, care sunt punctele forte ale acestora, insa priveste-le si cu un ochi critic. Intotdeauna va fi loc de mai bine, iar elementul inovator iti va aduce succesul.

 

Exploateaza slabiciunile competitiei

 

Priveste-ti competitia din punct de vedere al clientului. Investigheaza care sunt nemultumirile celorlalti clienti si identifica astfel slabiciunile competitorului. Gaseste apoi modalitati prin care sa poti elimina aceste puncte slabe, pentru ca in felul acesta iti vei castiga clienti.

 

Foloseste metode inedite pentru a te promova

 

Nu trebuie sa iti cheltui toti banii pe publicitate, investind in campanii scumpe, insa fara „sare si piper”. Cauta mai degraba ineditul, modalitati prin care te poti face cunoscut cheltuind mai putini bani. Cere ajutorul prietenilor si a familiei si cautati impreuna metode trasnite prin care puteti atrage atentia consumatorilor. Cu cat vei fi mai creativ, cu atat vei iesi mai mult in evidenta.

 

Ai incredere in instinctul tau

 

In afaceri vei fi pus in situatii in care va trebui sa iti asumi riscuri, pentru a castiga. Invata sa iti valorifici potentialul si sa ai incredere in instinctul tau, chiar daca ei din jur iti recomanda sa alegi calea cea mai sigura. Adu-ti aminte sa iti mentii calmul atunci cand totul in jur pare sa o ia razna, pentru ca in felul acesta poti avea stapanirea de sine pentru a lua cele mai bune decizii.

 

Nu lasa esecurile sa te doboare

 

Oamenii de succes sunt aceia care au crezut in potentialul lor, in ciuda infrangerilor de care au avut parte pana sa ajunga in varf. Tu esti prima persoana care trebuie sa isi acorde incredere; abia apoi poti conta si pe sprijinul celor din jur. Faptul ca esti la inceput de drum iti poate aduce nu numai bucurii, dar si esecuri , insa invata din fiecare greseala. Perseverenta, angajamentul fata de afacerea ta, capacitatea de a invata din greseli sunt doar cateva dintre atributele necesare unui om de afaceri de succes.

 

Reinventeaza-te

 

Cauta in permanenta noi metode pentru a-ti imbunatati produsele si serviciile. Identifica in continuare aspecte ale afacerii tale la care alti producatori nu s-au gandit si nu lasa niciodata garda jos, indiferent de cat de mult succes ai avut cu afacerea ta. In felul acesta vei tine pasul cu tot ceea ce este nou in domeniu si mai mult, vei anticipa nevoile clientilor, atragandu-i de partea ta si sporind succesul afacerii.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea