Cariera

# studii inaltime # job bine platit #castig #cariera #inaltime

Spune-mi cat de inalt esti, ca sa-ti spun cat castigi!

Marimea conteaza, mai ales in sala de sedinte, sustine un nou studiu efectuat de oameni de stiinta americani, care demonstreaza ca persoanele inalte sunt platite mai bine.

Astfel, fiecare doi centimetri peste inaltimea medie a colegilor "valoreaza" nu mai putin de 750 de euro in plus, anual. Evident, proportia nu se pastreaza identica in toate tarile. De pilda, in statele vestice, 6-8 centimetri diferenta in inaltime este asociata cu o crestere salariala de 9-15%. Si daca argumentul inaltimii pare valabil in joburile care presupun forta fizica, cercetatorii americani de la Universitatea Ohio au observat ca trendul se pastreaza si in carierele "de birou". 

Un motiv ar putea fi faptul ca persoanele mai inalte au o inteligenta emotionala mai dezvoltata, abilitati sociale si incredere. O alta teorie sugereaza ca persoanele inalte sunt tratate mai bine si, prin urmare, au o mai buna stabilitate emotionala si, implicit, o etica adecvata la locul de munca. 

Iata graficul conceput de o firma americana care a comandat studiile si care arata cum cresc veniturile, in functie de inaltime, la varsta medie de 33 de ani. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea