Cariera

#spania #muncitori spania #muncitori tari arabe #salarii spania

Spania nu mai este atractiva! Muncitorii se intreapta spre tarile arabe

Odata cu scaderea salariilor din Romania si cu conditiile din ce in ce mai dure impuse de angajatorii tarilor din UE, ofertele de munca din tarile arabe precum Arabia Saudita, Dubai, Qatar , Kuwait, Bahrain, Afganistan au devenit destul de cautate.

Tarile arabe au in general o economie bazata pe turism si pe extractia de petrol si gaze naturale. Din aceasta cauza, cererea de forta de munca a acestor tari este axata pe cele doua domenii.

Salariile variaza foarte mult in functie de experienta si pozitia obtinuta. Datorita zacamintelor naturale de petrol existente pe teritoriul acestor tari, economiile unora dintre acestea au inceput sa rivalizeze cu economiile tarilor dezvoltate din UE.

Mai mult decat atat, spre deosebire de angajatorii din Cipru, Grecia sau alte tari europene, angajatorii din tarile arabe suporta in cele mai multe cazuri toate cheltuielile necesare angajarii, inclusiv transportul dus-intors. Toate aceste avantaje, vor avea foarte curand ca si consecinta, o reorientare a romanilor inspre tarile arabe.

Pana acum cativa ani, tarile preferate de romanii care doreau sa munceasca in strainatate erau Spania si Italia. Motivul, foarte simplu: ambele tari ofereau salarii mult peste media celor din Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea