Cariera

#formare #recalificare #somer #curs

Somerii pot merge la cursuri de recalificare

Criza face victime, asta o arata si cifrele care arata numarul somerilor din tara noastra, cifre care sunt in crestere. Pentru cei aflati in aceatsa situatie insa, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca organizeaza cursuri pentru disponibilizati sau “scoli pentru someri”.

Persoanele care au ramas fara un loc de munca se pot inscrie gratuit la cursurile de reorientare organizate de ANOFM, numai in luna martie agentia oferind 294 de astfel de programe adresate persoanelor care beneficiaza de prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor de somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Numai in Bucuresti sunt oferite astfel de programe pentru aproape 5800 de persoane. In “topul” oraselor care organizeaza astfel de programe Capitala este urmata de judetele Satu Mare, Cluj, Dambovita, Hunedoara, Iasi si Mures.

La capitolul cele mai cautate domenii de pregatire – formare - reorientare a somerilor se afla comertul (unde sunt oferite cursuri pentru lucratori comerciali), apoi constructiile (zidari, isntalatori) si meseriile legate de industria alimentara (bucatari). Se mai ofera cursuri si pentru operatori introducere baze de date, dar si pentru manichiuriste sau agenti de paza.

Pentru cei care se decid ca vor sa urmeze aceste forme de recalificare , cursurile vor dura intre trei si noua luni, in functie de meseria in care vor sa se specializeze. Iar odata cu absolvirea cursurilor, Agentia pentru ocuparea fortei de munca va face tot posibilul pentru a le gasi absolventilor un loc de munca bine platit si le vor monitoriza evolutia  timp de un an de zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea