Cariera

#vechime someri #someri carte de munca #someri

Someri cu vechime si contract de munca!

Deputatii au decis, miercuri, ca somerii sau beneficiarii de venit minim garantat sa fie angajati cu contract individual de munca pe cel mult un an pentru prestarea unor activitati de interes ale comunitatilor locale, banii pe care ii vor primi fiind din bugetul de somaj.



Proiectul, initiat de deputatul UDMR Marton Arpad, a fost adoptat cu 288 voturi "pentru" si o abtinere si prevede ca somerii sau beneficiarii de venit minim garantat vor fi angajati cu contract individual de munca pe perioada determinata, de cel mult un an, vor primi un venit de baza, iar perioada respectiva va fi considerata vechime in munca, pentru executarea unor lucrari sau activitati de interes ale comunitatii locale.

Vor putea fi subventionate serviciile de refacere si intretinere a infrastructurii, de ecologizare si de realizare a unor lucrari edilitare organizate de autoritatile publice, firme private sau ONG, cu avizul autoritatilor publice locale, serviciile de ingrijire la domiciliu a copiilor, batrânilor, bolnavilor, persoanelor cu handicap.

Subventiile se acorda angajatorilor, inclusiv societatilor comerciale sau regiilor autonome de interes local sau judetean din bugetul asigurarilor de somaj.

Cuantumul indemnizatiei primite este pentru 1 aprilie - 31 octombrie de 70% din valoarea indicatorului social de referinta, care acum este 500 lei, iar in perioada 1 noiembrie - 31 martie - valoarea indicatorului social de referinta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea