Cariera

#salariati #concedieri #criza #somaj #romatsa

Somajul, in crestere, traficul aerian pierde 200 de oameni

Piata muncii ste cuprinsa din ce in ce mai mult de criza. Aceasta este concluzia ultimelor date referitoare la somajul din tara noastra, a carui rata a ajuns la 5,8%. Si pentru a pastra tonul vestilor proaste, Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian , ROMATSA , a anuntat ca va concedia 200 de angajati pana la sfarsitul anului.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica date publicitatii astazi, rata somajului, calculata pentru persoanele cu varsta intre 15 si 74 de ani care nu au loc de munca, dar sunt disponibile sa lucreze si au cautat un loc de munca in ultima luna, a crescut cu 0,4 puncte procentuale, pana la 5,8%.

Cel mai ridicat nivel, de 17,9%, este inregistrat in randul tinerilor cu varste intre 15 si 24 de ani
, potrivit criteriilor Biroului International al Muncii. Populatia activa din Romania era, in ultimul trimestru al anului trecut, de 9,805 milioane persoane, din care 568.000 de romani erau inregistrati ca someri, potrivit criteriilor BIM .

Tot astazi Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian, ROMATSA, a anuntat ca va face reduceri de personal , dand afara 200 de salariati . Astfel, din cei 1.800 de salariati, pana la sfarsitul anului vor ramane 1.600, din cauza presiunilor de reducere a costurilor, venite din partea transportatorilor aerieni.

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, care a participat la reuniunea regionala la nivel inalt pentru siguranta aviatiei, a mentionat pentru Realitatea TV ca anul acesta este criza si trebuie sa fie criza si la ROMATSA. Berceanu a mai mentionat ca trebuie sa se acorde o mai mare atentie cheltuielilor in cadrul acestei institutii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea