Cariera

#auditori #Reflex Architecture #audit

Sfaturi utile de la auditorii Reflex Architecture

Certificarea energetica reprezinta un domeniu de interes pentru piata imobiliara. In functie de acest document cu caracter informativ, preturile imobilelor pot varia semnificativ.

Pentru cei care nu cunosc beneficiile unui certificat energetic sau procesul de obtinere, auditorii Reflex Architecture vin in intampinarea intrebarilor si impartasesc cele mai importante informatii legate de acest document, intitulat certificat de performanta energetica.

Pentru orice tranzactie imobiliara (vanzare, cumparare, inchiriere, receptionare), atat de tip rezidential cat si cu destinatie comerciala, este necesara detinerea unui certificat energetic.

Certificatul energetic este un document ethnic, cu caracter obligatoriu, valabil pe o perioada de 10 ani, ce indica performanta energetica a unei cladiri. In urma analizei, imobilul vizat este incadrat intr-o clasa de performanta enegetica, care ii poate stabili si pretul de vanzare/inchiriere. In functie de nivelul de performanta energetica stabilita de auditorii specializati, imobilul se poate afla in clasa dupa cum urmeaza : A - cel mai scazut consum de energie (mai putin de 125 de kWh/m²/an), si pana la clasa G, cu cel mai ridicat consum (peste 820 kWh/m²/an).

Astfel, pe baza informatiilor prezentate intr-un certificat energetic, atat proprietarul locuintei cat si potentialul cumparator poate stabili valoarea pe termen lung a unui imobil.

Ce ne spun auditorii Certificatul energetic ofera informatii referitoare la consumul de energie al unei proprietati, pe care le puteti valorifica apoi. Clasa energetica in care a fost incadrat imobilul va poate ajuta sa estimati costurile de intretinere. O cladire bine izolatata termic poate face diferenta cand vine vorba de costuri.

In afara informatiilor prezentate mai sus, acest document tehnic atesta calitatea constructiei din punct de vedere al confortului si a infrastructurii, si poate scoate la suprafata necesitatea unor investitii suplimentare precum lucrari de renovare, izolare termica, imbunatatirea sistemului de incalzire.

Audit energetic – Exista mai multe tipuri de investigatii care pot da o “nota” imobilului, in privinta consumului de energie. Efectuarea unui audit energetic determina caracteristicile termice si energetice ale constructiei.

Modalitati de obtinere – documentele se obtin prin intermediul unei echipe de auditori energetici atestati. Procesul de eliberare al actelor este foarte simplu, iar costurile de eliberare ale documentelor sunt minime.

Pretul unui certificat energetic se calculeaza in functie de suprafata imobilului si de complexitatea proiectului. Echipa de auditori avizati se ocupa de de colectarea informatiilor la fata locului si emit documentul in maxim 24 de ore de la data vizitei.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea