Cariera

#sefi #angajat #cariera #sfaturi cariera #birou sefi

Sefii cu birouri mari, mai putin cinstiti

Sefii care opteaza pentru birouri mari sunt mai putin cinstiti si tind sa dezvolte un comportament fraudulos mai puternic decat cei care prefera un spatiu de lucru mai mic, arata un nou studiu publicat in "Psychological Science".

Potrivit psihologilor, mediile de lucru mai mari sau obiectele opulente ii fac pe oameni sa se simta mai puternici si sa dezvolte comportamente necinstite, precum furtul sau frauda.

Astfel, potrivit concluziei studiului, mediul fizic in care isi desfasoara activitatea o persoana are un impact direct asupra onestitatii sale.

"In viata de zi cu zi, acasa sau la serviciu, pozitia corpului nostru este influentata incidental de obiectele din jur - de la obiectele de mobila din birou pana la scaunul din masina - si aceste medii exterioare ne influenteaza direct proportia in care suntem necinstiti", considera profesorul Andy Yap, de la Columbia Business School.

Sursa foto: www.thesundaytimes.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea