Cariera

#sedinte #angajati #firme #manageri #companii #intalniri #ineficienta

Sedintele pot provoca scaderea productivitatii si ineficienta angajatilor

Sedintele dese dauneaza productivitatii muncii. Potrivit rezultatelor unui studiu efectuat printre angajati, un sfert dintre sedintele care se organizeaza in companii sunt < class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/o" title="o">o pierdere timp care consuma timp inutil.

Aproape jumatate dintre respondentii respectivului studiu considera angajatii ar mai productivi daca firma ar renunta la organizarea sedintelor cel putin o data pe saptamana, in acest fel angajatii nemaipierzandu- concentrarea de la lucrul initial. In plus, sondajul citat de NewsChannel.ro a aratat faptul ca sedintele angajatii organizate de managerii de companii devin neproductive la nivel organizational, din cauza ca sunt consumatoare de timp din timpul de lucru al angajatilor.

Din raspunsurile inregistrate a rezultat ca 45% dintre respondenti considera ca angajatii ar fi mai productivi daca firma ar decide sa interzica acest gen de intalniri macar o pe saptamana. In plus, potrivit managerilor intervievati, un sfert dintre sedintele care se organizeaza in companii sunt o pierdere de timp.

Specialistii in resurse umane si recrutare sunt de parere ca o sedinta nu devine inutila daca nu depaseste ca durata o ora si daca are o agenda foarte bine organizata. Pentru a evita sedintele dese, managerii le pot comunica diverse lucruri angajatilor si in timpul pauzei, dar si prin elemente interactive.  

Potrivit lui Yiming Ye si Elizabeth Churchill, aproximativ 50% din productivitatea unei sedinte este irosita din cauza lipsei unui control al sedintelor.

Institute a aratat faptul ca lipsa controlului eficient al sedintei cuprinde elemente precum devierea de la subiectele propuse spre a fi discutate, conversatii intre grupulete de participanti care nu "> au legatura cu subiectele dezbatute, participantii care vorbesc mult sunt lasati sa monopolizeze sedinta sau neincadrarea in timp.

De asemenea, participarea inadecvata se refera la faptul ca ori nu sunt invitate persoanele potrivite pentru a discuta subiectele propuse, ori sunt invitate si nu se prezinta. In ambele cazuri obiectivele sedintei nu se pot atinge si timpul participantilor este irosit.
+.+-=-+.+ -+.-+=+-.+- Care sunt efectele sedintelor ineficiente?

Studiile au aratat faptul ca sedintele ineficiente dau:

- Frustrare in randul participantilor. Majoritatea celor care au sedinte la un interval regulat de timp recunosc ca viseaza cu ochii deschisi (91%), lipsesc de la sedinte (96%) sau pierd parti din sedinta (95%). Un procentaj important (73%) lucreaza si la altceva in timpul sedintei, iar 39% au adormit in timpul sedintelor.

- Tendinta de a intarzia la sedinta ceea ce face ca aceasta sa fie si mai ineficienta.

- Timp si ( s-a constat ca cele mai multe companii cheltuie intre 7-15%din bugetul de personal pe sedinte. O cercetare pe  2,800 de persoane a aratatat ca un angajat petrece aproximativ 6 ore pe saptamana in sedinte, din care 35% din timp este pierdut. Pentru o companie de 300 de angajati, cu un salariu mediu de 70.000 USD/ an , inseamna o pierdere de peste un milion dolari intr-un an.

- Nevoie de mai multe sedinte pentru a indeplini obiectivele dorite.

- Moral scazut in randul angajatilor.

- Mai putin timp pentru angajati pentru a se ocupa de sarcinilor lor si deci productivitate scazuta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea