Cariera

#scrisoare #multumire #angajare #job #angajator

Scrisoarea de multumire dupa interviu

Daca ai trecut cu bine de primul interviu, nu inseamna ca esti ca si .  O scrisoare de trimisa angajatorului sau intervievatorului ii va arata acestuia ca iti doresti cu adevarat jobul , ca esti un adevarat profesionist, ca ai de comunicare si relationare.


Scrisoarea de multumire este unica modalitate prin care mai poti comunica cu angajatorul si este o solutie buna pentru a-l face sa te pulseze pe primele locuri atunci cand va lua decizia finala.


Sunt foarte putine persoane care trimit scrisori de multumire angajatorului dupa terminarea interviului, asa ca in mod sigur aceasta il va face pe intervievator sa te priveasca altfel si sa iti ofere o bila alba, in defavoarea celorlalti candidati.


Scrisoarea de multumire se trimite de obicei in termen 24 de ora dupa interviu, cand inca ai ramas proaspat in mintea angajatorului .


Redacteaza scrisoarea de intentie cu foarte mare atentie. Ai grija sa nu iti scape nicio greseala gramaticala sau de ortografie, sa aliniezi textul, sa lasi spatii intre paragrafe, iar per general scrisoarea sa aiba un aspect placut.


Evita sa folosesti culori aprinse , ciudate sau inserari de imagini. Pastreaza un aspect cat mai simplu si profesional. Rezuma-te la cateva fraze si fii cat mai concis, pentru a evita sa plictisesti intervievatorul.


Iata pasii care trebuie urmati intr-o scrisoare  de multumire:

 

  • Multumeste sincer angajatorului pentru timpul acordat si pentru sansa oferita.
  • Exprima-ti inca o data entuziasmul fata de jobul respectiv.
  • Precizeaza ca ti-a placut foarte mult modul in care s-a desfasurat interviul (atmosfera destinsa, ospitalitatea, subiectele discutate etc).
  • Lamureste orice neintelegere sau interpretare gresita aparuta pe parcursul interviului.
  • Mentine tonul scrisorii cat mai profesional, evitand glumele, bancurile, tonul familial, sentimental sau exagerarile.


Model de scrisoare de multumire


Numele
Adresa
Numarul de telefon
Adresa de mail


Domnule Marian Georgescu,


Va multumesc sincer pentru timpul acordat, dar si pentru sansa oferita odata cu acest interviu.


Trebuie sa mentionez inca o data faptul ca acest job este perfect pentru mine si ca acesta se intersecteaza foarte bine cu pregatirea si abilitatile mele.


Desfasurarea interviului a fost foarte placuta, atmosfera fiind una destinsa, la fel ca si discutia pe care am avut-o.
Mi-ar face o deosebita placere sa lucrez pentru dumneavoastra si consider ca m-as integra foarte bine in echipa deja formata. Am foarte multe idei pe care ar vrea sa le impartasesc si, evident, sa le pun in aplicare.


Astept cu nerabdare un raspuns de la dumneavoastra referitor la aceasta pozitie.


Cu respect,


Ion Popescu
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea