Cariera

#salariu mediu #salariu mediu brut #salariu #crestere salariu

Salariul mediu a scazut cu 8,5% in ianuarie

Castigul salarial mediu nominal net a fost de 1.467 lei in luna ianuarie , in scadere cu 137 lei (8,5%) fata de luna anterioara.

Fata de ianuarie 2011, salariul mediu s-a majorat cu 3%, potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).

Cele mai mari salarii nete au fost platite in ianuarie in intermedieri financiare (3.577 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (852 lei).

Comparativ cu luna ianuarie a anului precedent , castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 3%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 100,3%.

Castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.022 lei, in scadere cu 187 lei fata de decembrie.

Potrivit INS, indicele castigului salarial real pentru ianuarie 2012 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 91,2%.

Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 117,3%, cu 11,5 puncte procentuale mai mic fata de cel inregistrat in luna decembrie 2011 .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea