Cariera

#consiliere pentru inceperea unui business in domeniu #eveniment dedicat creativitatii #creativo

Romanii spun “Stop!” invaziei produselor made in China! Noutatile celui mai mare eveniment dedicat creativitatii

Romanii s-au saturat de produsele mada in China! O demonstreaza cei 5.000 de pasionati de moda care au trecut in acest weekend pragul The Ark, unde a avut loc #Creativo, un concept unic pe piata din Romania. Pasionati de moda si nu numai, designeri, antreprenori din domeniu, dar si persoane care pana in acest weekend nu au avut nicio legatura cu industria textila au participat gratuit la workshopuri complexe, de la cusut si brodat, croit dupa tipare sau drapaj pana la consiliere pentru inceperea unui business in domeniu, fashion PR ori styling.

Peste 400 de persoane au participat la atelierele gratuite si au experimentat ce inseamna sa lucrezi in acest domeniu fascinant. „Ne-am dorit sa oferim o mostra a vietii de designer, a ceea ce presupune sa fii parte din industria modei, indiferent daca vorbim despre croitorie, proiectare vestimentara, design sau felul in care reusesti sa-ti spui povestea. Trainerii nostri sunt persoane cu o experienta considerabila, experti in domeniu, cum este designerul Mirela Diaconu sau Ines Turturica, unul dintre cei mai apreciati specialisti in PR din Romania. Prin expertiza lor si cu ajutorul partenerilor nostri ne dorim sa oferim un sprijin real celor care vor sa inceapa un business in domeniu si sa ofere o alternativa invaziei de produse made in China”, a declarat Vlad Iliescu, general manager Atelierele ILBAH, co-organizator #Creativo.

Alaturi de traineri au fost si cei care au reusit deja in fashion, cum este Razvan Valceanu, care a schimbat jobul de top la una dintre cele mai mari companii din domeniul IT&C pentru a-si urma pasiunea. „Am raspuns cu drag invitatiei partenerilor de la Atelierele ILBAH fiindca am sprijinit intotdeauna industria creativa. Prin conferinta pe care am sustinut-o la #Creativo incerc sa transmit celor din jur din experienta si, mai ales, din pasiunea mea. De aceea, am ales ca si expozitia de camasi, instalata in zona atelierelor de creatie, sa inspire si sa vorbeasca despre imbinarea dintre arta si maiestrie tehnica”, a declarat Razvan Valceanu, designer.

Shopping romanesc, designeri din noua generatie

Vizitatorii #Creativo au putut admira si o expozitie a designerilor consacrati, cum ar fi Mirela Diaconu, Razvan Valceanu, Adrian Oianu, dar si branduri noi cum sunt Gina Cas sau Maressia. Iar pentru ca la un astfel de eveniment nu puteau lipsi designerii din generatia noua, peste 20 de expozanti au incantat cu creatiile lor. Moenra, Atelier Muna, Maison Ilia, Aranjat by Anne, Milena, Pink Amnesia by Iuliana Stanciu sunt nume noi din industria de fashion, designeri la inceput de drum care au adus la #Creativo colectii fresh, funky, modele unicat sau in editie limitata.

Nu au lipsit nici tinutele de ocazie sau concept, de la Sigma Fashion si FeelFree, dar nici cele destinate micilor vizitatori ai #Creativo: cei mai veseli pantaloni din oras de la Meg Wi Baby, hainele unicat de la mamele antreprenor de la asociatia Work At Home Moms sau tinutele asortate mame-fiica de la MiniMaxi Urban Style. Printre expozanti s-au numarat si artizani, maestri ai cusutului si ai brodatului care au adus la #Creativo accesorii, quilturi si obiecte de decor – MAC Design si Quilts and more, Miss Peony, Timega, Romanian Blouse si EllaPatro.

De asemenea, la #Creativo au venit si o multime de furnizori importanti pentru dezvoltarea unui business in acest domeniu, dar si pentru cei care doresc sa realizeze haine sau obiecte de decor ca hobby, acasa: textile de la Fabrix.ro, tipare si manechine de croitorie de la tiparedecroitorie.ro, accesorii de la Prym, masini de cusut, brodat si surfilat de la cusutsibrodat.ro.

Despre #Creativo

#Creativo este un eveniment unic, inedit in peisajul urban care isi propune sa aduca laolalta tineri intreprinzatori, designeri si profesionisti din piata de fashion, si targetul acestora – un public activ, tanar, in tendinte, in cautare de alternative de calitate in materie de vestimentatie si accesorii handmade. #Creativo spirjina ideile creative, spiritul antreprenorial, oferind totodata suport pentru dezvoltarea personala si reconversie profesionala. Prima editie a #Creativo, organizata in luna aprilie 2016, a adus laolalta peste 1.500 de persoane pasionate de acest domeniu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea