Cariera

#job #datorii #pierdere #loc de munca #ingrijorare #temeri #romani

Romanii se tem sa nu-si piarda jobul si sa nu se imbolnaveasca

Romanii se tem ca-si vor pierde locurile de munca si nu vor putea sa-si plateasca datoriile, in aceasta perioada de criza. Acestea au fost rezultatele obtinute de un studiu Romania, care arata si faptul ca cei cu venituri medii si mici sunt ingrijorati de perspectiva unei posibile imbolnaviri .

In acest an, pe fondul instalarii crizei financiare la nivel mondial, asadar si in tara noastra, romanii si-au schimbat motivele de ingrijorare . Daca anul trecut se gandeau cu ingrijorare la rata inflatiei, pentru ca aceasta le ameninta zona de castig si investitiile, acum principala grija a celor intervievati se leaga de locul de munca si de posibilitatea de a ajunge sa nu-si poata plati datoriile, dupa cum noteaza studiul GfK .

Potrivit Realitatea TV, rezultatele cercetarii au aratat si faptul ca oamenii sunt mult mai reticenti si rezervati in asumarea riscurilor, iar legatura emotionala cu familia si grija fata de copii au crescut.

O alta ingrijorare importanta, in special in randul romanilor cu venituri mici si medii, se leaga de posibilitatea unei imbolnaviri, lucru care le-ar provoca gaura in buget: “serviciul de sanatate costa, iar majoritatea nu dispune de economii la care sa apeleze in caz de urgenta”, noteaza cercetarea GfK.

Studiul "Ce s-a schimbat in atitudinile si comportamentul de cumparare al romanilor" a fost realizat de GfK Romania in luna iunie a acestui an si integreaza informatii din trei surse: panel de consumatori, cercetare calitativa si cercetare cantitativa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea