Cariera

#cariera #locuri de munca #resurse umane # intreprinzator in mileniul trei

Proiectul "Intreprinzator in Mileniul Trei" sprijina crearea de noi locuri de munca

"Intreprinzator in Mileniul Trei" este unul dintre proiectele strategice aflate in curs de implementare in Romania, cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul a fost conceput de catre Fundatia Centrul pentru educatie economica si Dezvoltare din Romania (CEED Romania) in parteneriat cu firma MBM Software & Partners S.R.L. in jurul unui pachet complex de servicii care imbina discipline orientate catre antreprenoriat și managementul afacerii cu discipline orientate catre introducerea in management a conceptelor, tehnicilor și instrumentelor informatice proprii societatii informationale.

Proiectul se adreseaza unui grup tinta format din persoane din toate orasele tarii: manageri, angajati si intreprinzatori care doresc sa isi imbunatateasca spiritul antreprenorial si abilitatea de a utiliza intensiv tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC) in activitatea de zi cu zi, dar si persoane care doresc sa initieze o activitate independenta.

“Intreprinzator in Mileniul Trei” a inceput in luna iulie 2010 si se va incheia in luna decembrie 2012, interval in care cei doi parteneri faciliteaza accesul persoanelor din grupul tinta la serviciile concepute si dezvoltate in cadrul proiectului, contribuind astfel la crearea de noi societati comerciale si la dezvoltarea celor existente, implicit la generarea de noi locuri de munca mai sigure si mai stabile.
 

De ce TIC in afaceri?
 

In Romania atat managerii si angajatii IMM-urilor cat si potentialii intreprinzatori au nevoie sa primeasca in mod continuu informatie corecta si consistenta referitoare la importanta investitiilor in TIC, la avantajele tehnologiilor moderne, dar mai ales la parghiile concrete de dezvoltare a unei afaceri prin utilizarea TIC. Desi majoritatea firmelor utilizeaza tehnologia informatiei ea se rezuma de cele mai multe ori la aplicatii de baza (office si contabilitate), email si acces la internet. in egala masura pentru ca antreprenoriatul sa devina o alegere atractiva pentru cariera este nevoie de informare eficace care sa determine schimbarea mentalitatilor si sa creeze atitudini favorabile dezvoltarii afacerilor proprii.
 

Ce solutii ofera "Intreprinzator in Mileniul Trei"?
 

Pentru a contribui in mod concret la cresterea gradului de informare a grupului tinta, CEED Romania si MBM Software & Partners S.R.L au valorificat in mod armonios complementaritatile existente intre cele doua organizatii si au creat un pachet integrat de servicii pe care il ofera gratuit grupului tinta pe intreaga durata a proiectului:

  • Pachetul de programe de formare reprezinta o dimensiune semnificativa a proiectului. Programele de formare, lansate in luna ianuarie 2011, sunt in plina desfasurare si se vor realiza ritmic pana in luna noiembrie 2012. Prin intermediul acestora 800 de persoane isi vor imbunatati cunostintele in ceea ce priveste utilizarea TIC in afaceri, 400 de beneficiari isi vor desavarsi aptitudinile in ceea ce priveste managementul afacerilor iar 100 de persoane vor absolvi programe de formare in managementul afacerilor si managementul proiectelor cu certificare CNFPA.
  • Pana in luna septembrie (inclusiv) au avut loc 22 evenimente de formare in 17 judete ale tarii (inclusiv Bucuresti) la care au participat aproximativ 450 de beneficiari, membri ai grupului tinta, demonstrand o deosebita aderenta la problematica pe care proiectul"Intreprinzator in Mileniul Trei" o dezbate.
  • Solutia TIC pentru imbunatatirea performantelor IMM-urilor inglobeaza platformele “Demonstratorul IMM Virtual” si “Biroul Virtual pentru formare si asistenta antreprenoriala” si este conceputa cu scopul de a sprijini utilizarea tehnologiilor informatice moderne de management si, prin aceasta, cresterea deschiderii si flexibilitatii managerilor si intreprinzatorilor in ceea ce priveste utilizarea TIC in afaceri.

Platforma Demonstratorul IMM Virtual ofera, prin intermediul unui pachet informatic accesibil on-line, un mediu experimental de implementare si testare a unor sisteme de gestionare a relatiilor cu clientii si de management al problemelor, sisteme care pot fi utilizate de catre persoanele din grupul tinta pentru propria afacere (www.immvirtual.ro).

Platforma Biroul Virtual pentru formare si asistenta antreprenoriala, construita pe modelul intrebari si raspunsuri, da posibilitatea comunitatii de antreprenori existenti sau in devenire sa beneficieze de informatiile relevante pentru afacerile lor, disponibile intr-o baza de cunostinte puternice, construita pe criterii de competenta si sa contribuie la dezvoltarea continua a acesteia. Comunicarea in cadrul Biroului va fi asistata de catre moderatori din cadrul echipei de proiect (www.e-birouvirtual.ro).

Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania (CEED Romania) este o fundatie infiintata in 2006 cu misiunea de a sprijini dezvoltarea IMM-urilor si promovarea culturii antreprenoriale in spatiul sud-est european. Fundatia face parte dintr-o retea internationala de centre similare active in: Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Kosovo, Serbia, Slovenia, Polonia. CEED Romania este furnizor de formare autorizat, cu o bogata experienta in servicii de consultanta si instruire pentru IMM-uri si cu un impresionant portofoliu de programe internationale.

MBM Software & Partners este o firma tanara care activeaza in domeniul TIC din anul 2005 inscriind in obiectul sau de activitate dezvoltarea si implementarea de aplicatii si sisteme informatice, suport tehnic, instruire si management de proiect. Astazi MBM detine o platforma de bune practici, studii de caz, deprinderi, lectii invatate care adauga valoare produselor software pe care le ofera, reprezentand astfel o garantie a succesului.

Pentru informatii detaliate despre proiectul “intreprinzator in Mileniul Trei” accesati pagina web www.im3.ro. Aici veti putea sa va creati un cont, sa va inscrieti la programele de formare sau sa deveniti utilizator al platformelor software Demonstratorul IMM Virtual sau Biroul Virtual pentru formare si asistenta antreprenoriala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea