Cariera

#copil #nastere #crestere #parinte #munca #vechime

Pentru bugetari concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului nu mai este considerat vechime in munca

Concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului nu mai este considerat vechime in munca. Astfel, potrivit noii Legi unice a salarizarii bugetarilor, parintii care lucreaza la stat si isi iau concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului, vor trebui sa stie ca la intoarcerea la serviciu, isi vor relua vechimea pe care au avut-o inainte de nasterea bebelusului.

Aceasta prevedere din noua lege care reglementeaza salarizarea bugetarilor ii va afecta in mod negativ pe cei care prefera sa isi creasca singuri copilul, cel putin pana la varsta de doi ani. Potrivit Capital, proiectul Legii spune ca acea perioada va fi scazuta din vechimea in munca iar parintelui i se va acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza la gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca a gradului avut anterior.

“Personalul care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, si care nu au prestat activitate, i se acorda la reluarea activitatii salariul de baza la gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca a gradului sau treptei profesionale avute anterior", se arata in proiectul de lege, citat de Capital.

Aceste noi prevederi le vor fi aplicate numai bugetarilor pentru ca Legea face referire doar la salarizarea celor care lucreaza la stat. 

 

  •   2009-09-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Laura Jigau

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii