Angajatii romani pot fi concediati si prin e-mail, conform unei decizii aparute recent in Monitorul Oficial. Decizia este legala atat timp cat sunt intrunite anumite conditii.

„Cata vreme angajatul a pus la dispozite angajatorului o adresa electronica in vederea comunicarii actelor ce emana de la acesta si sunt obligatorii a fi aduse la cunostința salariatului, comunicarea deciziei de concediere in aceasta modalitate este valabila. Mai mult decat atat, in conditile unei dezvoltari accelerate a tehnologiei, a evolutei raporturilor de munca ce se pot desfasura la distanța prin intermediul internetului, se apreciaza ca se poate realiza o comunicare intre angajator si salariat prin intermediul postei electronice, apta din punct de vedere procesual sa declanseze curgerea termenului de contestare jurisdictonala a deciziei de concediere (...)”, este lamurit in Decizia nr. 34/2016, scrie avocatnet.ro.

Potrivit articolului 76 din Codul Muncii, decizia de concediere individuala trebuie sa contina in mod obligatoriu, printre altele : motivele care determina concedierea şi durata preavizului.

Fisierul electronic trebuie sa fie in format PDF si sa contna informatile obligatorii prevazute de Codul muncii. Confirmarea primirii deciziei de concediere nu este necesara.

  •   2017-01-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Sfaturi financiare pentru toti membrii familiei, de la mic la mare

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii