Cariera

#guvern #sindicat #grila #bugetar #salariu #criza #legea unica a salarizarii

Noua lege unica a salarizarii bugetarilor s-ar putea aplica abia din 2021

Criza economica afecteaza si a bugetarilor. Reprezentantii Guvernului au precizat faptul ca aceasta noua lege s-ar putea aplica abia din 2021, deoarece dupa criza economica este asteptata o perioada de recesiune care se poate intinde pana in 2015.

Secretarul de stat euro , pana la trecerea la zona euro.

Liderii sindicali se tem si ei de faptul ca nu vor exista bani pentru a se aplica prevederile noii legi. Conform Business Standard, peste 85% dintre angajatii statului vor avea salarii cuprinse intre 1.500 si 6.300 de lei, calculate la valoarea salariului minim pe economie de anul acesta, dupa ce va intra in vigoare, dupa cum au anuntat liderii sindicali prezenti la discutiile de ieri de la Ministerul Muncii.

Potrivit Realitatea TV, si secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu , a afirmat la finalul discutiilor cu sindicatele ca Legea unica de salarizare ar putea avea termene diferite de aplicabilitate pentru diferitele categorii de bugetari, si ca unele salarii ar putea fi echivalate conform noii grile de ierarhizare a coeficientilor si in sase sau sapte ani.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea