Cariera

#salariati 6 ore #drepturi salariati #salariati

Noi drepturi pentru salariatii care lucreaza mai mult de 6 ore

Veste buna pentru angajati! Salariatii care lucreaza mai mult de sase ore ar putea avea pauze de masa de cel putin 60 de minute.


“In cazurile in care durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 6 ore, salariatii au dreptul la o pauza de masa, cu o durata de cel putin 60 de minute, dupa minim 4 ore consecutive de munca si maxim 6 ore, precum şi la alte pauze de recreere a caror durata si frecventa sunt stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern", prevede un proiect proiect de lege pentru modificarea Codului Muncii, depus de deputatul PSD Andrei Valentin Sava la Senat, potrivit Mediafax.

Valentin Sava sustine in expunerea de motive ca „dupa 6 ore de munca, randamentul fiecarui angajat scade, iar aportul alimentar este vital pentru revigorarea organismului”.

“Pauza de masa este un element cheie in acest context. Pauzele au rolul de a deconecta angajatul de stres si pot contribui la o stare mai buna a angajatului si un randament mai mare”, sustine Sava, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea