Cariera

#meserie #facultate #castiguri

Meserii banoase care nu cer studii superioare

Desi in ultimii ani tot mai multi absolventi de liceu au urmat o facultate , in speranta ca o diploma de studii superioare le va aduce si un salariu mai mare, exista si meserii care nu cer studii superioare, dar care aduc bani frumosi.

Unul din domeniile cele mai ofertante pentru angajatii fara studii superioare este IT-ul. Astfel, ca web designer sau un web page tester poti ajunge la un salariu care sa depaseasca lejer 1.000 de euro. Si ca tester de jocuri video castigi un salariu frumos, in conditiile in care este platit sa te joci pe calculator.

"In ceea ce priveste categoriile ocupationale in care salarizarea este rezonabila in afara studiilor superioare se detaseaza IT-ul, unde priceperea nu este conditionata de studii si unde 1.000 de euro este un venit care nu mira.

Urmeaza vanzarile, mai ales de produse cu valoare adaugata mare, unde 500-800 de euro este, in multe cazuri, o obisnuinta sau meseriile care se bazeaza pe utilizarea de limbi straine, cum sunt call center -ele, unde lucreaza studenti care pot ajunge si la 500 de euro in situatii fericite", explica Marius Girlea, manager general al site-ului de recrutare Jobsinro .ro, pentru Incont.ro.

Daca un web page tester poate ajunge la un salariu de 1.000 de euro, pentru un vanzari , salariul de baza porneste de la 500 de euro, la care se adauga procente din vanzari.
 

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

  •   2010-09-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii