Cariera

Mamele ar putea sta in concediu de maternitate doar un an si jumatate

Concediul de maternitate ar putea fi redus cu sase luni, anunta Ministerul muncii. Oficialii au anuntat ca intentioneaza sa modifice legislatia privind indemnizatia de crestere a copilului, una dintre propuneri vizand reducerea duratei concediului de maternitate de la doi ani la un an si jumatate.

Secretarul de Stat, Mariana Nedelcu a declarat astazi la Realitatea TV ca prin aceasta masura ministerul Muncii vrea sa le incurajeze pe femei sa se intoarca mai repede la munca. Ea a adaugat faptul ca, pentru mamele care vor reveni mai repede la locurile lor de munca, se doreste acordarea unui procent de 30% din indemnizatia pentru cresterea copilului, care sa inlocuiasca suma de 1 milion de lei vechi care se acorda acum.

Initiativele referitoare la modificarea legislatiei vor fi centralizate de minister pana luna viitoare, atunci cand noile proiecte vor fi lansate spre dezbatere publica . Noul guvern a anuntat si instituit cateva noi masuri referitoare la legislatia privind cresterea copiilor . Astfel, oficialii au anuntat ca la nivelul Executivului se doreste acordarea unei indemnizatii mai mari pentru parintii care au gemeni sau mai multi copii, dar si acordarea de bani pentru angajarea unei bone.

De la 1 ianuarie, modul de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului s-a schimbat, in sensul ca parintii pot opta ca in locul celor 6 milioane de lei vechi, sa primeasca o suma egala cu 85% din venitul realizat in ultimele 12 luni. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea