Cariera

#facultate #student #angajat #experienta #angajatori #studiu

Majoritatea studentilor romani prefera sa se angajeze din timpul facultatii

70% dintre studentii romani incep sa lucreze inca timpul facultatii. Aceasta este concluzia unui ultim sondaj realizat de o , care a observat faptul ca tinerii romani prefera sa se concentreze mai putin pe studii si mai mult pe acumularea de experienta, pentru a gasi mai usor un , mai ales in perioada de criza.

Dificultatea de a gasi un job in aceasta perioada este cu atat mai mare pentru proaspetii absolventi de facultate cu cat cei mai multi angajatori solicita experienta in munca. Un studiu recent arata faptul ca doar 5% dintre absolventii de studii superioare din acest an au sanse sa-si gaseasca un de munca.

Potrivit studiului realizat de firma de recrutare MyJob, 34.68% dintre cei care au participat la sondaj spun ca si-au gasit un job din timpul facultatii ca sa obtina experienta, in timp ce alti 17.6% considera ca angajarea pe perioada studiilor este singura solutie ca sa aiba un job termina facultatea.

Programul de cursuri poate dauna luarii unui job

Raspunsurile studentilor sau fostilor studenti au mai aratat ca 29.7% dintre studentii romani declara ca isi iau un job pentru ca programul de la facultate le permite si doar putin peste 15 procente declara ca nu se angajeaza din facultate pentru ca au un orar prea incarcat (9.45%) sau se concentreaza asupra studiului (8.57%).

In plus, chiar daca aleg sa lucreze inca din timpul facultatii, conform statisticilor MyJob, doar 16.54% dintre absolventiui de studii superioare din gasesc un job in specialitatea terminata, in timp ce mai mult de jumatate fie s-au reorientat profesional (20.73%), fie activeaza in domeniul in care aveau experienta inca din facultate (33.02%).

Sondajul a fost efectuat pe site-ul Myjob in perioada 18-26 mai 2009, pe un esantion de 3240 de respondenti la nivel national. Dintre acestia, 30% sunt deja absolventi de facultate, 29% sunt studenti, 13% au facut un master, iar restul au absolvit pana acum doar liceul sau . Participantii sunt din Bucuresti si din alte orase universitare din tara: Cluj-Napoca, Iasi, Constanta si Brasov.

 

Citeste si "5% dintre absolventii din "promotia crizei" au sanse sa-si gaseasca loc de munca"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea