Cariera

#angajatori #angajare #angajati #firme #forta de munca

Majoritatea angajatorilor romani nu vor sa concedieze personal in urmatoarele luni

64% dintre angajatorii romani estimeaza ca isi vor pastra intacta forta de munca in trimestrul 3 din 2009. Aceasta este concluzia ultimului Studiu Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, care puncteaza faptul ca angajatorii din domeniile constructii, finante si industria hoteliera isi anunta intentiile de a face noi angajari in aceasta vara.

Conform Studiului Manpower lansat astazi, perspectivele de angajare pentru trimestrul 3 din 2009 isi continua declinul care fusese anuntat anterior si pentru trimestrul 2. Potrivit acestui studiu, coeficientul care masoara diferenta dintre procentul angajatorilor care estimeaza o crestere a volumului angajarilor si procentul angajatorilor care intentioneaza sa reduca volumul angajarilor va continua sa fie negativ, situandu-se la nivelul de -7 procente, aceasta fiind in scadere cu 33 de puncte procentuale comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.  

Majoritatea angajatorilor care au raspuns la acest sondaj cred ca nu vor exista modificari in politicile proprii de angajare, doar 14% dintre acestia estimand ca si-ar putea creste volumul angajarilor in perioada iulie – septembrie 2009. In acest timp, firmele angajatoare din sapte domenii de activitate cred ca vor avea scaderi in activitatile de angajare.

Cu toate acestea exista angajatori din cateva sectoare de activitate care exprima inca un optimism temperat. Angajatorii din constructii raporteaza cea mai puternica previziune de angajare, fiind urmati de cei din sectorul hoteluri & restaurante, cei din finante, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri.

Aceeasi tendinta, de " contractie " a pietei de munca se manifesta si la nivel mondial. Potrivit studiului "pe plan global, intentiile angajatorilor sunt variate; se observa un trend descrescator continuu, previziunile prezintand un declin considerabil de la an la an in toate tarile si teritoriile analizate. Cu toate acestea, exista cateva indicii privind inceputul unei tendinte de stabilizare pe piata fortei de munca , cu un procent din ce in ce mai mare de angajatori care spun ca nu vor face nici o schimbare in structura angajarilor in urmatoarele trei luni".

Studiul Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca se realizeaza trimestrial si masoara intentiile angajatorilor de a creste sau de a diminua numarul de angajati pe parcursul trimestrului urmator. El se bazeaza pe intervievarea a unui numar de peste 70.000 de angajatori la nivel global si este considerat ca fiind unul din cei mai importanti indicatori economici. Acest studiu se realizeaza de peste 45 de ani si este unul dintre cele mai credibile studii din lume privind activitatea de angajare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea