Cariera

#bugetar #salariu #pensie #lege #guvern

Legea care ii obliga pe pensionarii bugetari sa aleaga intre salariu si pensie este in pregatire la Guvern

ong>Legea care ii obliga pe pensionarii sa aleaga intre pensie si salariu ar putea intra in vigoare de la 1 iulie. Astfel, statul ar putea economisi anual aproximativ 20 de milioane de euro prin legea care va interzice angajatilor bugetari cu o pensie de peste aproape 1.700 de lei sa mai fie si salariati, noteaza Cotidianul.

Consilierul premierului Emil Boc pe domeniul munca si protectie sociala , Mihai Seitan a precizat faptul ca proiectul de lege care ii va obliga pe angajatii bugetari sa aleaga intre pensie si salariu va fi gata la sfarsitul lui martie pentru a fi supus dezbaterii publice. Apoi proiectul va merge in regim de urgenta, in Parlament, urmand ca de la 1 iulie sa poata fi aplicata la nivel national.

Numai in administratia centrala au fost identificati pana acum o mie de astfel de bugetari care trebuie sa aleaga intre pensia cu o valoare de peste cea a salariului mediu pe economie si statutul de salariat . In total, numarul estimat al celor ce ar putea fi vizati de viitoarea legea ar putea trece de zece mii, la nivelul intregii tari.

Consilierul premierului a declarat pentru Cotidianul ca masura respectiva nu va afecta categoriile profesionale care si-au manifestat nemultumirea fata de aceasta lege, cum ar fi medicii, actorii, profesorii sau asistentii maternali, decat daca au pensii care trec de plafonul mentionat.
  •   2009-03-20
  •  

Articol scris de

Laura Jigau

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.