Cariera

#bugetar #salariu #pensie #lege #guvern

Legea care ii obliga pe pensionarii bugetari sa aleaga intre salariu si pensie este in pregatire la Guvern

Legea care ii obliga pe pensionarii sa aleaga intre pensie si salariu ar putea intra in vigoare de la 1 iulie. Astfel, statul ar putea economisi anual aproximativ 20 de milioane de euro prin legea care va interzice angajatilor bugetari cu o pensie de peste aproape 1.700 de lei sa mai fie si salariati, noteaza Cotidianul.

Consilierul premierului Emil Boc pe domeniul munca si protectie sociala , Mihai Seitan a precizat faptul ca proiectul de lege care ii va obliga pe angajatii bugetari sa aleaga intre pensie si salariu va fi gata la sfarsitul lui martie pentru a fi supus dezbaterii publice. Apoi proiectul va merge in regim de urgenta, in Parlament, urmand ca de la 1 iulie sa poata fi aplicata la nivel national.

Numai in administratia centrala au fost identificati pana acum o mie de astfel de bugetari care trebuie sa aleaga intre pensia cu o valoare de peste cea a salariului mediu pe economie si statutul de salariat . In total, numarul estimat al celor ce ar putea fi vizati de viitoarea legea ar putea trece de zece mii, la nivelul intregii tari.

Consilierul premierului a declarat pentru Cotidianul ca masura respectiva nu va afecta categoriile profesionale care si-au manifestat nemultumirea fata de aceasta lege, cum ar fi medicii, actorii, profesorii sau asistentii maternali, decat daca au pensii care trec de plafonul mentionat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea