Cariera

#job stresant #alimentatie nesanatoasa #alimentatie #loc de munca #job

Iti urasti jobul? Iata ce poti sa patesti!

Putini sunt cei care se pot lauda ca isi indragesc locul de munca, iar studiile arata ca cei care isi urasc de fapt jobul sunt predispusi la ingrasare. Explicatia? Aceste persoane aleg alimente nesanatoase pentru mesele de pranz atunci cand sunt stresate, arata un studiu citat de Mediafax.

Prin comparatie, angajatii care au o atitudine pozitiva fata de locurile lor de munca aleg alimente sanatoase pentru mesele de pranz, in special salate si sendvisuri, arata cercetarea britanicilor.

Peste trei sferturi dintre cei 2.000 de angajati intervievati in timpul studiului au spus ca atmosfera de la locul de munca le influenteaza tipul alimentelor pe care le aleg pentru mesele de pranz. Jumatate dintre ei spun ca mananca sanatos atunci cand sunt bine dispusi, insa atunci cand muncesc sub presiune aleg alimente de tip fast-food precum burgeri si pizza.

"Aceste obiceiuri pot sa te faca predispus la o serie de probleme medicale, precum arsuri gastrice si indigestie, care ar putea sa te faca sa te simti inconfortabil dupa-amiaza. Ambele afectiuni sunt mai dese atunci cand mancam in mod exagerat alimente grase, adoptam o alimentatie neregulata si suntem mai stresati", sustine dieteticianul Azmina Govindji, coordonatoarea studiului.

Sursa foto: femside.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea