Cariera

#angajat #codul muncii #concediere

Intrarea in vigoare a Codului Muncii ar putea duce la "un val de concedieri"?

Sindicalistii isi exprima ingrijorarea asupra efectelor pe care le va avea introducerea noului Cod al Muncii incepand din 30 aprilie, printre care s-ar putea numara si un "val de concedieri ".

Dupa 1 mai, angajatii vor semna din nou contracte individuale de munca, iar angajatorii ar putea rediscuta salariile si ar putea chiar reduce personalul.

"Ma astept la un val de concedieri dupa intrarea in vigoare a Codului Muncii care ii va viza in special pe cei care au ajuns la salarii mai mari de-a lungul ultimilor ani", a explicat Vasile  Gogescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Comert (FSLC), citat de Realitatea.net.

Incepand cu 30 aprilie, angajatorii vor putea introduce in contractele individuale de munca criteriile de performanta ale angajatilor, elaborate unilateral .

"Criteriile de performanta vor fi atat de bine impanate cu sarcini si obligatii incat angajatorii vor gasi usor ceva atunci cand vor sa scape de un salariat", a mai spus liderul FSLC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea