Cariera

#provocator #job #angajat #loc de munca #sexi

Esti prea provocatoare la locul de munca?

Imbracamintea prea provocatoare poate avea efecte negative la locul de munca, mai ales atunci cand incerci sa urci pe scara functiilor oferite de firma pentru care lucrezi. Un studiu efectuat in 2007, de catre profesorul Peter Glick, de la Universitatea Lawrence, a demonstrat faptul ca imbracamintea sexi este considerata drept nepotrivita pentru serviciu, indiferent de functia pe care o ocupi.

De exemplu, managerii care s-au imbracat mai indraznet pentru test, au fost perceputi ca fiind mai putin inteligenti si competenti fata de persoanele imbracate decent, dar apartinand unui nivel mai scazut.

Studiul mai arata faptul ca femeile care se imbraca provocator sunt percepute ca vrand sa avanseze in cariera bazandu-se pe aspectul fizic, si nu pe competente. „Desi mijloacele mass-media promoveaza sexualitatea ca fiind una dintre cheile succesului, rezultatele studiului au demonstrat faptul ca femeile care ocupa pozitii inalte ar trebui sa se imbrace ceva mai decent, in caz contrar risca sa piarda respectul colegilor”, a concluzionat Peter Glick.

Cine defineste insa ce inseamna o tinuta sexi? Eric Matusewitch, director al agentiei Equal Emplyment din New York, considera ca o tinuta sexi inseamna haine mult prea mulate pe corp sau care iti descopera corpul mult prea mult, dar si folosirea excesiva a machiajului.

Pentru cei care considera ca femeile sunt cele discriminate, Matusewitch considera ca aceasta regula se aplica si barbatilor. Daca firma respectiva cere barbatilor sa se imbrace conservator, insa unii prefera sa fie mai mult in pas cu tendintele modei, vor fi priviti destul de reticent de catre restul colegilor.

Pentru ca se poarta dezvaluirea pielii, iar mass-media promoveaza imagini cu persoane pe jumatate dezbracate, este destul de greu sa iti dai seama cand ai intrecut masura. Iata cateva sugestii:

Fusta: fusta ar trebui sa ajunga aproape pana la genunchi, cu o palma diferenta intre tiv si genunchi.

Bluzele: asigura-te ca bluzele tale nu sunt prea mulate si pielea are loc sa respire. De asemenea, lungimea acesteia ar trebui sa acopere talia si sa nu lase burtica la vedere. Talia, sanii, spatele si umerii ar trebui sa fie acoperiti. Poarta sutien si nu lasa la vedere bretelele acestuia.

Pantalonii
: evita pantalonii foarte mulati, cu talie mult prea joasa, care sa nu iti permita nici macar sa te apleci fara sa ti se observe lenjeria intima . Opteaza pentru culorile neutre.

Pantofii: alege pantofi cu varful inchis si cu un toc potrivit. Evita modelele prea excentrice, gen imitatie de leopard sau culorile electrizante.

Machiajul si parul
: un machiaj natural si o coafura lejera, care sa nu iti acopere fata, iti vor da un aer business. Pastreaza rujurile puternice sau conturul de ochi pentru serile in care iesi in oras.

„Daca iti etalezi lookul intr-un mediu business, colegii si clientii tai ai putea pune la indoiala caracterul si profesionalismul tau. Important este sa fii remarcat pentru aptitudinile tale, nu pentru hainele provocatoare sau pentru formele apetisante”, mentioneaza Peter Glick.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea